April
Ordförande har ordet
Livet kom emellan och jag har blivit erbjuden en tjänst i USA som jag efter en del funderande har tackat ja till. Detta innebär att jag kommer att vara ordförande tills jag emigrerar i augusti och vice ordförande, Lilian Berndtsson, kommer ta över resten av året. Personligen känns det tråkigt eftersom jag var tacksam över att bli vald i höstas och det är fantastiskt kul att tillhöra styrelsen med den drivkraft som finns för att utveckla klubben! Men så är det ibland...

Till roligare saker, vilken fantastisk bana vi har i dagsläget. Jag hoppas ni har haft möjlighet att spela den och har ni inte gjort det så uppmanar jag alla att göra det. Under alla mina snart 40 år som golfspelare kan jag inte komma ihåg en enda gång där greener håller sådan klass i mitten av april. En eloge till banarbetarna samt övrig personal för allt arbete som läggs ner för att hålla anläggningen i dess skick!!! Vi ses på en driving range nära dig.

Vänliga hälsningar,

Fredrik

 


 

Göteborgs Golfen 2019
Hög tid att anmäla sig och  därmed också få ett utmärkt mål för Din träning! 

Kvalspel, oavsett klass:  
Fredag 7 juni, Onsdag 12 juni eller Söndag 16 juni  
Start från kl 12:00 alla kvaldagar

Vilken bana det blir för er, avgörs vid lottningen som publiceras minst 2 veckor innan kvalet. 

Spelform:
A-klassen: Fyrboll (bästboll), slag (gemensam hcp upp till 36,0) 
B-klassen: Fyrboll (bästboll), poängbogey (gemensam hcp 36,1-72,0)

Startavgift: 
800 kr / lag och inkluderar tävlingsavgift och greenfee!

Finaler: 
Lördag 29 juni (Klass B) 
Söndag 30 juni (Klass A) 

Banstatus
Värmen, torkan och inte minst blåsten har varit en utmaning för banpersonalen. Men om vädergudarna är med oss har vi fått lite regn i helgen som varit.

När vi öppnade banan i slutet mars var den i väldigt gott skick efter vintern, inte minst våra greener. Men torkan och frosten som bet sig tag länge om nätterna gjorde att all växtlighet stannade av. Nu märker vi dock att det börjar kicka igång.

I fredags (26/4) klippte vi ner greenerna till 3,2 mm samt vi dressar dem varje vecka, allt för att öka samt behålla greenens kondition.

Vad som kan vara bra att förklara är varför vi har kvar mattorna på 1 och 2:an. Detta beror på att solen kommer inte åt tee på dessa hål på samma sätt som övriga. Vi kommer ha kvar mattorna ca 14 dagar till. Vid tävling kommer tee att öppnas. Vi har fått in en del klagomål på de provisoriska mattorna i veckan som varit, men dessa är nu åtgärdade.

Fokus 2019 kommer vara fortsatt på våra greener (dressning, vertikalskärning samt välta) men nu också utöka till runt green, foregreen, jobba för att få jämnare och bättre gräs, mindre ”tussighet”

 


 

Hälsning från restaurangen
Hej alla vänner!

Vilken start vi fått på säsongen med en april månad som vi verkligen hoppas kommer tillbaka år efter år.

From 1 maj ändrar vi öppettiderna och välkomnar er alla 09:00-17:00 alla dagar, köket håller öppet till 16:30. Vi förbehåller oss att ändra tider vid oväder

Skulle det vara så att man vill komma senare för mat så tveka aldrig att höra av er, antingen via telefonen eller på sociala medier så brukar det gå alldeles utmärkt.

Är det tävlingar på klubben anpassar vi såklart våra öppningstider efter det.

Kiosken har nu varit öppen i 1 månad och verkar fungera alldeles utmärkt. Det är fortfarande en del folk som väljer att inte betala och det är ju såklart väldigt tråkigt men något man tyvärr får räkna med. Ni som verkligen tycker kiosken är en bra investering för klubben kan väl hjälpa till om ni ser er kompis som ”glömmer” att betala.

Lunchen rullar på mån-fre 11:00-14:00 efter det öppnar vi upp en mindre ala carte mellan 14:30-16:30.

Helgerna är det endast ala carte mellan 11:30-16:30

Ta hand om varann så ses vi i restaurangen!


 

Framgångar för våra juniorer i Slaget om Göteborg
Slaget om Göteborg spelas som en tour med sex tävlingar (5 tävlingar + ett slutspel) tävlingarna är rankinggrundande och spelas över 36 hål på samma dag, utom sista slutspelstävlingen som spelas 18+18 hål. Deltävling 2 och 4, där utdelas dubbla poäng (Majors).

Emil Eriksson och Nathalie Nutu bjöd på strålande spel i helgens omgång och tog varsin andraplats. Imponerade! 


 

Chalmers Onsdagsgolf
Inför säsongen 2019 kommer en förhoppningsvis efterlängtad tävlingsform tillbaka - Chalmers Onsdagsgolf. Varje onsdag kan man på valfri speltid och med valfri spelpartner deltaga i onsdagsgolfen. Årets första tävling blir 1:e maj. Sista tävlingen 28:e augusti, med uppehåll veckorna 28-31.
För att anmäla sig till tävlingen krävs EGA exakt tävlingshandicap (ETH).  Man kan anmäla sig att spela med andra på fasta tider för att hitta nya spelpartners att spelamed, start från 16.40. Anmälan sker på svenskgolf.se/mingolf och din markör måste vara med i tävlingen och följaktligen ha EGA exakt tävlingshandicap. Tävlingsavgiften är 50 kr och för deltagare som ej är medlemmar på Chalmers gäller normal vanlig greenfee utöver tävlingsavgiften.

Spelformen för tävlingen är Slaggolf netto, dvs. maxresultat per hål är lika med hålets par +5.

Herrar spelar från gul tee och damer från röd tee.

Tävlingen fungerar som en Order-of-Merit där de 20 bästa spelare i varje kategori kvalificerar sig till en finalomgång i September/Oktober.


 

Ny fikaplats efter 9 hål
Vår nya fikaplats efter 9:an är nu flyttad till 10:ans tee. Dels för en trevligare placering men viktigast att man visar att det finns boll i spel som skall ut på 10:an strax. Det är många som går ut på 10:an och bara tänkt spela de sista 9 hålen, detta är helt ok så länge hela hål 9 är tomt. Ser man boll spela är det inte tillåtet att gå ut på 10:an.

Medhavd fika till golfklubben är självklart tillåtet men den får förtäras antingen vid fikahörnan, ute på banan eller inne i klubbhuset vid öppna spisen som är medlemmarnas utrymme. Det är förstårligt att många vill sitta ute på vår uteservering vid gott väder och ta sin fika, men detta område tillhör restaurangen och då tillåts inte detta pga. miljö och hälsa tillståndet som krävs att restaurangen sköter. De måste kunna garantera och säkerställa att de har kontroll på vad som serveras på deras ytor.

Hoppas ni har många härliga rundor framför er och kom gärna med feedback om nya fikaplatsen.


 

Höstens golfresa
Häng med Martin och Magnus till vackra Emporda Golf Resort, Barcelona i höst! Detta är en utmärkt 36-hålsanläggning med flertalet restauranger med en kort taxitur. Banorna Links och Forrest har som namnet olika karaktär. Banorna är bland de bästa i området Costa Brava, den naturliga miljön är bevarad med underbar utsikt. Linksbanan har naturligtvis breda fairways och stora grönområden och Forrest har områdets naturliga pinjeträd.

Rese- och golfpaket inkluderar

Flyg t/r inkl samtliga skatter
Ett incheckat bagage inkl golfbag samt handbagage Flygplatstransfer t/r på destination

  • 7 nätter del i dubbelrum med 7 frukost & 5 middagar
  • 5 rundor golf på Empordas två olika banor
  • Fria träningsbollar under schemalagd träning
  • Golfskola/spelresa enligt PRO

Pris per person: 14.495 kr

Mer info finner ni i den bifogade filen:

Chalmers GK 11-18 okt 2019 - Emporda Golf Resort | (pdf) | 1,4 MB

 

Erbjudande i shopen
Fira våren med nya kläder! Nu har vi fyllt på shopen med nya produkter försedda med vår logga. Kom in och hitta just din favorit!

Under maj månad har vi även kampanj på greppbyten - grepp inkl. montering från 60:-

Bollkampanjen på Titleist Pro V1-18 fortsätter -  349:-/ds


 

Vikten av att hålla sin starttid
För bästa spelupplevelse så uppmanar vi nu samtliga medlemmar att verkligen se till att hålla sina starttider. Den senaste tiden har vi märkt att många väljer att starta före sin utsatt tid, vilket orsakar att man försämrar flytet på banan. Starttiderna ligger med 10 minuters intervall, just för att få en så bra upplevelse som möjligt.

Alla ska ha en bra upplevelse hos Chalmers Golfklubb. Detta innebär specifikt kring speltempo att man spelar så fort man kan utan att upplevelsen försämras. Är man nybörjare, har svårt att gå, vill bara ha en lång trevlig dag på banan som greenfeegäst så är det ok att inte spela supersnabbt. Njut av dagen på DITT sätt, ha trevligt och lämna med påfylld energi.

För allas trevnad så se gärna även till en extra gång att nedslagsmärken och torvor är lagade. 


 

Demodagar
Dags att byta klubbor? Kom ut till rangen på någon av våra demodagar och träffa experterna. Under maj får vi besök av Ping och Cobra som visar upp deras nya uppdaterade klubbsortiment.

Cobra               8 maj  16-19
Ping                14 maj 15-19
 
Vid frågor kontakta Magnus Kuhlman på kuhlman@chgk.se

 

Jag är lyckligt lottad som har så vacker arbetsplats, att få stå på kontoret och titta ut på vår vackra bana, se alla glada golfare som står och tränar eller värmer upp inför sin runda. Att starta sin arbetsvecka med strålande sol, fullt med golfare som kommer in och är glada samt förväntansfulla för spel är för mig ren lyx.

Tillsammans hjälps vi alla åt för att utveckla Chalmers golfklubb till den bästa produkt vi kan. Ibland är det bra att stanna upp och bara få njuta och andas lite i dagens stressade samhälle. Önskar alla en härlig Valborg

Carita