Augusti
Resultat KM
Årets KM präglades av ett förfärligt augustiväder. Lördagens spel blev avbrutet i nästan 2,5 timmar då åska drog in över banan. 

Det blev en rafflande avslutning av årets tävling, där det i herrklassen stod mellan Adam Eineving, Carl Taengh och vår egna Martin Lyshom inför sista varvet.

Till sist var det Adam som drog längst och vann efter två stycken stabila 71-rundor.

I damklassen var det helt lika mellan Sofia Öhman och Nathalie Nutu inför söndagen. Efter en stark avslutning stod till slut Nathalie som segrare.


 

Restaurangen informerar
Vi testade med att öppna den ”gamla” kiosken och vi kan säga att den är här för att stanna.

Det har skötts utomordentligt bra från alla er golfare så stort tack till er alla!

Kiosken är öppen varje dag mellan 06:30-20:00

Väljer man att ta med egen fika är detta självklart helt okej, men förtär gärna den vid de märkta träbänkarna.
Följs inte detta riskerar nämligen vi i restaurangen att åka på böter och/eller förlora våra tillstånd. 

Från och med nästa vecka är det även dags att välkomna lunchen tillbaka efter sommaruppehållet, strålande tycker vi!
Håll utkik på hemsida/facebook för lunchmeny med start 20/8.

Vi ses!

Per & Pontus

Nya framgångar för våra våra juniorer
Framgångarna fortsätter för våra fina Chalmers Juniorer. Liksom förra året tog sig årets lag till final, men fick se sig besegrade av Stora Lundby. På vägen fram till final har vi slagit ut Göteborgslag, Uppsalalag och ett lag från Danmark med juniorlandslagsspelare.

Enligt Johan Widepalm, lagkapten för Chalmers lag och ansvarig för juniorkommittén: ”Det är fantastisk golf vi får se under veckan och många som spelar över sin förmåga, men det är extra roligt att vi får höra av motståndarna att vi är så roliga att möta och att vi skapar bra stämning i bollarna och våra ungdomar sköter sig ypperligt på golfbanan”.

Träningen åter igång
Nu till helgen, 18/8, drar juniorernas breddträning åter igång. Hoppas ni alla har haft en härlig sommar, och är lika taggade som oss inför höstens träningar. 

Det är samma tider och grupper som under våren som gäller. Grupperna finner ni på hemsidan

Även koncept Avancez är igång igen. Höstens schema finner ni här

Välkomna tillbaka!
Martin, Magnus & Felix 

Fortsatt långa rondtider
I år har vi märkt en trend av oerhört långa rondtider på banan. Vi är övertygade om att varje fyrboll kan spela på 4 timmar. Det klarar alla med en normal promenadkontakt. Här har vi alla ett gemensamt ansvar, bland annat att:

  • Inte "smita ut" utan en bokad starttid.
  • Hela tiden går mot din boll och så nära du kan utan att störa medspelarens nästa slag
  • Är beredd att spela när det är din tur
  • Bedömer avstånd och klubbval redan innan du är framme vid din boll
  • På greenen bestämmer puttlinjen medan dina medspelare puttar
  • Alltid placerar golfbagen där du kommer att gå av greenen till nästa hål

Märker du att din ”boll” håller på att tappa avståndet till framförvarande grupp så skall ni försöka komma ikapp, och om ni inte lyckas med detta så släpp igenom bakomvarande ”boll/bollar”. Detta gäller inte minst då ni blir tvungna att leta efter en boll. Alla är förstås välkomna att spela, men om ditt speltempo är på 4,5 timma eller mer måste du släppa igenom bakomvarande boll då det är tomt framför.

Nya regler 2019
Inför nästa säsong tillkommer en rad nya olika regler. 

De nya reglerna innefattar bland annat nytt sätt att droppa bollen, letningstid, spel från vattenhinder och vad man får/inte får göra på green.

Mer information finner ni i länkarna nedan.
 

Extrainsatt arbetsdag
För att kunna få bort stenar runt green på hål 12 behöver vi er hjälp. Därför kommer vi måndag den 3 september att ha ett extrainsatt arbetstillfälle. Ta gärna med spett eller liknande, för att kunna få bort de stora stenarna.

Alla som är 15 år och äldre behöver delta på minst 1 tillfälle under säsongen (vårarbetsdag, extra insatta arbetsdagar under säsong eller höstarbetsdagen) för att inte debiteras en städavgift på 300kr kommande års fakturering av årsavgifter.

Den 3 september 
Tid: 18:00

 


 

Damresa
Chalmersdamer: Se hit! 

Dags att anmäla sig till årets damresa. Torsdagen den 20 september bär det iväg, och anmälan kan nu göras på listan som finns uppsatt i damernas omklädningsrum.

Sista anmälningsdag 9 sept.

Missa inte detta!

 

Players 1st - medlemsundersökning
Medlemsundersökningen går ut via mail till en tredjedel av medlemmarna vid respektive tillfälle – 30 maj, 26 juli samt 12 september. I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, restaurang och träning.

Ditt svar är viktigt

Då utvecklingen av klubben och vår verksamhet bygger på vad ni medlemmar vill är det viktigt att du som medlem svarar. Ju fler svar, desto bättre beslutsunderlag. Tänk på att undersökningen skickas från Players 1st, varför det i vissa fall kan fastna i SPAM-filter. Var du inte med i undersökningen den 26 maj, eller inte fått något mail den 26 juli, titta i din ”skräppost” och se om mailet fastnat, annars får du enkäten den 12 september i år.

Nordea Masters
16-19 augusti spelas Nordea Masters på Hill Golf & Sports Club. Oavsett om man följer tävlingen på plats eller via TV, så håll gärna ett extra öga på hål 11. Där är nämligen Chalmers GK hålvärd, med ett team på 24 stycken funktionärer från klubben. 

Det är första gången som Europatourtävlingen hålls på Hills, och startfältet innehåller flera fantastiskt duktiga spelare.

Vi på Chalmers håller tummarna lite extra för Marcus Kinhult och hans caddie Adam Eineving.

Biljetter till eventet går fortfarande att köpa här

För de flesta börjar nog semestern lida mot sitt slut, men golfsäsongen är långt ifrån över!

För egen del kommer jag nu tillbaka väl utvilad, och hoppas att möta så många av er som möjligt ute på klubben under sensommaren. 

Carita