Augusti
Resultat KM 2019
Den 17-18/8 uppgordes årets klubbmästerskap. Med ett resultat på 77, 79, 69 grattulerar vi Carl Taengh till segern i KM 2019. Vi säger även grattis till Johan Florin, 2:a och Emil Eriksson 3:a!
Och grattis till segrarna i udda KM och alla som kämpade under de besvärliga förhållandena!

 


Framtiden i Chalmers Golfklubb
Det är roligt och spännande att engagera sig i klubbens framtid!

Vi söker medlemmar till styrelsen i Chalmers GK som är intresserade att vara med och påverka hur klubben skall utvecklas och fungera i framtiden. Nya kandidater till styrelsen väljs på Höstmötet i november och tillträder vid årsskiftet. Klubben har under de senaste åren sjösatt ett antal spännande projekt som träningsstudion, koncept Avancez, uppfräschning av klubbhuset, ny tee på hål 1, förparkning av ett antal skogshål och mycket annat. Vi vill inte slå oss till ro med detta och känner att klubben ständigt behöver förnyas för att vara på topp för oss medlemmar.

Vi tror på att mångfald i engagemanget för klubben gör Chalmers till bättre och roligare golfklubb för alla medlemmar. Vi vill att fler yngre medlemmar och kvinnor träder fram och bidrar till utvecklingen av klubben.

Vill du veta mer om hur det är att vara med och påverka klubben eller känner någon annan som du tycker borde vara med så tveka inte att ta kontakt med någon i valberedningen. Du kan naturligtvis också prata med någon i den nuvarande styrelsen och du hittar alla uppgifter på medlemssidorna på vår webplats.

 

Valberedningen

Ola Nilsson, 0705-74 34 75, olanil99@gmail.com  

Lena Ingversen, 0725-09 88 29, lena@ingversen.se

Tomy Andersson, 0709-24 07 20, tomyand46@gmail.com

Lena Aronsson, 0734-378427, lena.aronsson@saabgroup.com

Mats Färnstrand, 0722-22 42 00, mats_farnstrand@hotmail.com

Byte medlemskategori/uppsägning medlemskap inför 2020 för dig med spelrätt
Här kommer en påminnelse om att senast den 30 september maila in om man önskar byta medlemsform eller säga upp sitt medlemskap inför 2020. Maila till kansli@chgk.se och ange namn, golf-id samt byte till önskad kategori/uppsägning medlemskap. Detta gäller dig som innehar spelrätt

Inga byten av medlemsformer beviljas efter 1 oktober.

Förtydligande om ansökan om passivt medlemskap: Passiv kan man endast vara om man har en skada eller sjukdom som omöjliggör att kunna spela golf.

Vid uppsägning av medlemskap har man sedan fram till 31/12 på sig att sälja sin spelrätt (vanligast via Blocket) eller efterskänka till golfklubben. Oavsett vilken av alternativen man väljer skall överlåtelsedokumentet in till oss, först när vi mottagit dokumentet avskrivs man som medlem. Så länge man står som ägare på en spelrätt är man betalningsskyldig för årsavgiften.

Missar man att säga upp sitt medlemskap innan 30 september försvinner möjligheten att kunna efterskänka spelrätten till klubben inför säsong 2020, men man kan självklart alltid sälja den och därmed avskrivas som medlem.

Medlemsundersökning Players 1st
Ny medlemsundersökning på gång!

28 augusti går andra utskicket av årets medlemsundersökning, Players 1st. Players 1st är ett utmärkt verktyg för klubbens ledning att ta reda på vad ni medlemmar har för syn på verksamhet och anläggning. Resultatet ligger till stor del som grund för styrelse och klubblednings arbete med att göra rätt prioriteringar och sätta upp mål för klubbens verksamhet och framtid. Ju fler svar, desto bättre underlag för rätt beslut.

 

Undersökningen går ut via mejl vid två tillfällen från och med 2019, till hälften av medlemmarna vid varje tillfälle. Första undersökningen för året skickades ut den 26 juni. I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, service, ledning, träning och restaurang.

 

Ditt svar är viktigt

Då utvecklingen av klubben och vår verksamhet bygger på vad ni medlemmar vill är det viktigt att du som medlem svarar. Ju fler svar, desto bättre beslutsunderlag. Då undersökningen skickas från Players 1st, kan det fastna i SPAM-filter. Har du inte fått något mejl den 28 augusti, titta i din ”skräppost” och se om mejlet fastnat.

Nya avståndsmarkeringar på rangen
Vi har nu nya, fina skyltar på rangen!

Detta tack vare Pilreklam och Callaway som sponsrat, samt Carl Follin med team som satt upp skyltarna.

Aktivadagen och Styrelsegolfen
Välkomna till AKTIVADAGEN och STYRELSEGOLFEN som vi i år slagit samman 

Datum: söndagen 22 september
Tid: Samling 08:00, Shotgunstart 09:00

I år satsar Chalmers Golfklubb stort på aktiva dagen/styrelsegolfen. En tävling för styrelsen, kommittéerna och alla andra som på något sätt har varit aktiva i arbetet att förbättra vår klubb. Ett sätt för Chalmers Golfklubb att tacka Er och visa uppskattning för det viktiga arbete Ni har lagt ner här.

Vi samlas den 22 september klockan 08:00 för information och uppvärmning och sedan har vi Shotgunstart klockan 09:00.

Efter tävlingen bjuder vi på mat i samband med avslutad rond i restaurangen. I år kan vi lova ett prisbord utöver det vanliga där vi har satsat lite extra.

 

Anmälan sker på Min Golf eller via mail till info@chgk.se

Hoppas vi ses den 22:e

Chalmers GK

Titleist Fitting Event
Efter lanseringen av höstens nya järnklubbor kommer Titleist till klubben för ett fitting event. 

Datum: tisdagen 3 september

Tid: klockan 15-19

Boka tid för en exklusiv custom fitting upplevelse på www.titleist.se/events eller kontakta shopen

För att boka tid

1. Gå till titleist.se/events

2. Sök på Chalmers GK i sökrutan "plats" 

3. Man får upp en hel lista av events  

4. De event där det står "book online" är det möjligt att boka en tid

5. Välj datum och tid

6. Fyll i namn, telefonnummer och e-mail samt vilka klubbor du vill prova

Du kommer nu få en bokningsbekräftelse via mail samt en påminnelse via sms 

 
7. Om du behöver avboka eller ändra din tid justerar du det enkelt via bekräftelsen du har fått på din e-mail 

 

Varmt välkommna 

Månadens erbjudanden i shopen
I september månad har shopen STOR REA så passa på att fynda bland annat:

  • Omgreppningar från 50kr ink. montering

  • -25% på alla skor, bagar och putters

  •  SM7 wedgear från Titleist för endast 1149kr

För att lätt se aktuella erbjudanden se hemsida > shop > erbjudanden

Höstens golfresa
OBS endast 4 platser kvar!

Häng med Martin och Magnus till vackra Emporda Golf Resort, Barcelona i höst! Detta är en utmärkt 36-hålsanläggning med flertalet restauranger med en kort taxitur. Banorna Links och Forrest har som namnet olika karaktär. Banorna är bland de bästa i området Costa Brava, den naturliga miljön är bevarad med underbar utsikt. Linksbanan har naturligtvis breda fairways och stora grönområden och Forrest har områdets naturliga pinjeträd.

Rese- och golfpaket inkluderar

Flyg t/r inkl samtliga skatter
Ett incheckat bagage inkl golfbag samt handbagage Flygplatstransfer t/r på destination

  • 7 nätter del i dubbelrum med 7 frukost & 5 middagar
  • 5 rundor golf på Empordas två olika banor
  • Fria träningsbollar under schemalagd träning
  • Golfskola/spelresa enligt PRO

Pris per person: 14.495 kr

Mer info i den bifogade filen:

Chalmers GK 11-18 okt 2019 - Emporda Golf Resort | (pdf) | 1,4 MB
Förändringar i Svenska Golfförbundet till år 2020
Om den nya mediastrategin

Med den nya mediastrategin ska vi öka synligheten för golfen och golfklubben, diskutera frågor ur fler perspektiv och påskynda omställningen till ett digitalt medialandskap.

I och med förändringen kommer golfspelaren att få:
– nya digitala tjänster för att ta del av golfnyheter och innehåll de själva väljer


– nya medlemstidningen Golfa! med större fokus på vad Sveriges golfklubbar har att erbjuda.

Ett nyhetsbrev skickas i dagarna till samtliga golfspelare där vi berättar om mediastrategin med hänvisning till nygolftidning.se för mer information om tidningen Golfa! och den digitala satsningen. Under hösten och våren fortsätter vi proaktivt kommunicera via e-post, sociala medier och golf.se.


 

Om tidningen Golfa!

 Ny redaktionell inriktning med djupare reportage och brett perspektiv på intressanta frågor i Golfsverige.
– Temanummer om intressanta ämnen från spelar- och banutveckling till framtids- och hållbarhetsfrågor.
– Planeras till fyra nummer per år (tre nummer 2020).
– Skickas ut gratis till alla som är medlem i en svensk golfklubb (ett nummer per hushåll).
– Del av ett bredare smörgåsbord av golfinnehåll tillsammans med nya digitala tjänster.


Hålpipning av banan
Vi skall hålpiplufta greenerna måndag - tisdag 23-24/9 Måndag luftas hål 10-18 Tisdag 1-9

De hål som inte luftas hålls öppna, vill man spela 18 hål denna dag måste man boka in sig på 2 starttider

Lufting brukar vi genomföra under älgveckan (vecka 42 eller 43) men då vi upplever att greenerna inte hinner växa igen ordentligt för att kunna leverera bästa resultat för kommande säsongsstart har vi valt att göra detta 2-3 veckor tidigare i år. Allt i syfte att öppna banan med så bra greener som möjligt

Vi luftar greenerna varje år, det som sker då är att man jag stor åverkan på greenerna och tar upp "korvar" med mull, dessa hål fylls sedan igen med dress sand, detta gör även att greenerna får bättre dränering.

Semestern är över, att ladda energi med sina döttrar i några veckor har gjort gott! Nu står jag vid skrivbordet och ser ut över nyklippta greener, 29 grader och fullt med golfare som gör sig redo för att gå ut en runda. När jag tittar på bokningsstatistiken för säsongen hittills ser jag att vi haft en ökning med ca 7% i snitt, det har uppstått en del frustration från er medlemmar med långsamt spel, svårt att komma ut, hitta starttid, bollar som sätts ihop, golfvett som försämrats. Detta är en rad punkter som kommit in till mig under säsongen. Just nu jobbar jag med att se över hur vi kan förbättra detta inför 2020, allt för att er spelupplevelse och trivsel skall förbättras. Har ni några synpunkter eller förslag på förbättring är jag tacksam över ett mail från er till klubbchef@chgk.se.  Hoppas ni får till många rundor golf till innan klubborna läggs på hyllan för säsongen.

 

Soliga hälsningar Carita