Juli
Hälsningar från banan
Vilket väder vi har framför oss närmaste veckan, värmen kommer med full kraft vilket är både underbart och utmanande.

Har idag haft samtal med Paul där vi stämt av med banan och allt som hör till. Paul hälsar att det är en fröjd att arbeta i år, även om belastningen är hög och man inte har mycket spelrum för saker som kan gå fel, ex maskiner eller bevattningssystem som går sönder eller andra faktorer som kan ge arbetsdagen en extra utmaning. Det arbetsteam som jobbar tillsammans i år är det bästa vi haft, det är ett gott team som stöttar och peppar varandra, ger varandra motivation att leverera det lilla extra samt varje dag ger många skratt.

Paul hälsar också att han är nöjd med banans kondition i sin helhet, sedan kan man alltid se på detaljer som självklart kan bli bättre. Sista veckorna har det upplevts lite trögt på våra greener, främst eftermiddagar men även måndag som är våra greeners vilodag från klippning. Vi ser över rutiner men främst beror detta på tillfälligt ökad växlighet/frodighet  som avtar. Vi känner oss rustade för den värme/torka som väntas komma, erfarenheten från fjolåret har gjort oss förberedda för vad som kan vänta oss.

I övrigt börjar nu planering för 2020 att ta form, vad är prioriteringar för kommande säsong, vad behöver köpas in för att hålla vår maskinpark uppdaterad och pålitlig.

 

Vi hoppas ni fått många rundor golf och att ni liksom vi trivs på vår anläggning.

Hälsningar Carita & Paul

KM 2019
Lördagen den 17/8 spelas klubbmästerskapet på Chalmers GK. KM spelas som 36hål scratch slagspel. Anmälan är just nu öppen för alla medlemar i klubben som vill delta.   


Ny parkering
Som ni kanske har sett har vi gjort om parkeringen uppe vid klubbhuset. Vi har gjort om den så att det nu finns 2st bredare handikapsparkeringar samt specifika personalparkeringar. I och med detta ber vi både medlemmar och gäster att enbart parkera på den nedre parkerigen. 

Vänliga hälsningar

ChGK

Hjälp oss med vår bana
Då belastningen har varit betydligt högre på vår vackra bana i år hinner tyvärr inte vår personal med allt som skall göras då slitaget har ökat kraftigt. Vilken tur vi då har medlemmar som ställer upp och kommer ut för att hjälpa till. Idag (24/7) har vi haft hjälp av Michael Nordqvist som har kört runt och lagat tees.

Finns det fler medlemmar där ute som kan tänka sig att hjälpa till ideellt, är du kanske en av dem? Tveka inte att höra av er till oss på info@chgk.se ifall intresse finns!

PING Exclusive Fitting
Lämna onsdagen den 7/8 obokad, mellan klockan 15-18 kommer PING att gästa klubben och visa upp sitt sortiment. Det kommer finnas en specialist från PING på plats för att hjälpa er att hitta rätt klubbor för just dig.   

Varmt välkommna 

Erbjudande i shopen
I augusti månad erbjuder shoppen -25% på alla skor, bagar och putters 

För att lätt se aktuella erbjudanden se hemsida > shop > erbjudanden

Höstens golfresa
OBS fåtal platser kvar!

Häng med Martin och Magnus till vackra Emporda Golf Resort, Barcelona i höst! Detta är en utmärkt 36-hålsanläggning med flertalet restauranger med en kort taxitur. Banorna Links och Forrest har som namnet olika karaktär. Banorna är bland de bästa i området Costa Brava, den naturliga miljön är bevarad med underbar utsikt. Linksbanan har naturligtvis breda fairways och stora grönområden och Forrest har områdets naturliga pinjeträd.

Rese- och golfpaket inkluderar

Flyg t/r inkl samtliga skatter
Ett incheckat bagage inkl golfbag samt handbagage Flygplatstransfer t/r på destination

  • 7 nätter del i dubbelrum med 7 frukost & 5 middagar
  • 5 rundor golf på Empordas två olika banor
  • Fria träningsbollar under schemalagd träning
  • Golfskola/spelresa enligt PRO

Pris per person: 14.495 kr

Mer info i den bifogade filen:

Chalmers GK 11-18 okt 2019 - Emporda Golf Resort | (pdf) | 1,4 MB
Magic Golf Card
Med Magic Golf Card spelar du 40 gånger – för bara 1995:-

  • Två fria greenfee per samarbetsbana
  • Direkt access till mer än 20 golfbanor
  • Spela lördag, söndag eller vardag
  • Bokas enkelt när du vill i APPen

 


Härlig Semestergolf önskar

Magic Golf Card

Björn & Mikael

Golf är friskvård – nyttja ditt friskvårdsbidrag

Bilder på banan
Har du bilder av banan eller är bra på att fota? Just nu söker vi bilder ute från banan för att använda i framtida inlägg på vår hemsida och sociala medier. 

Vid intresse eller frågor kontakta oss gärna på kansli@chgk.se

Simon Jäderdeldt
Hej,

Mitt namn är Simon Jäderfeldt och jag är nyligen inflyttad i Göteborg från Stockholm för säsongen 2019 här på Chalmers Golfklubb. Jag har jobbat med greenkeeping i 9 år på banor som Bro Hof, The Kinloch Club i Nya Zealand, Royal Sidney och Lake Nona i Australien med ett par PGA event under bältet i USA.

Allt med flytten har gått väldigt snabbt, jag älskar banan och jobbet och vill mer än gärna fortsätta här hos Paul och killarna på banan! Jag trivs väldigt bra här men då jag endast har en säsongsanställning behöver jag hitta ett annat arbete i några månader under vintern innan min anställning på Chalmers går igång igen på försäsongen 2020. Kan göra i stort sätt vad som helst så all hjälp är välkommen! Jag letar även efter ett boende lite närmare jobbet, gärna något som vi kan långtids hyra så jag slipper köpa ett boende. Kanske vet du någon som hyr ut ett boende tillräckligt stort för 4 så får ni jätte gärna höra av er till mig angående det också! Mail: Sjaderfeldt@gmail.com, Tel: 0762137585

Utöver det så är ni en fantastisk klubb med underbara medlemmar och det är super kul att få jobba med att ge er den bästa möjliga spel ytan som går!

 

Tack tack! / Simon

Då börjar jag stänga ner för lite semester, skall bli skönt att få en liten paus från kontoret och tid för att reflektera över säsongen som varit hittills. När jag sedan är tillbaka är det full fart med styrelsemöte samt påbörja det arbete som krävs för att lägga grunden för säsong 2020, störst arbete kring det är naturligtvis budgetarbetet som skall tas fram och presenteras på höstmötet. Står med ett leende och tänker på vad vi som team (medlemmar, personal samt partners)  åstadkommit hittills 2019! Är även väldigt ivrig och förväntansfull för 2020 och dess planer och tankar som jag hoppas vi kan förverkliga.

 

Soliga hälsningar Carita