Juni
Spelet, spelares uppförande och regler
Vi på Chalmers Golfklubb vill att våra gäster och medlemar ska få en så trevlig golfupplevelse som möjligt och därför vill vi bara påminna om vikten av att hålla speltempot uppe ute på banan. Då vi har fått klagomål angående detta bör alla som spelar på banan tänka på följande:  

  • Se till att vara på första tee minst 5 min innan utslagstiden
  • Se till att hålla speltempot uppe, om inte annat släppa genom bokomvarande boll
  • Värna om varandras säkerhet och bemöta varandra med respekt  

Vi har haft problem med att spelare inte dyker upp till sina starttider. Detta är särskilt tråkigt då andra spelare samtidigt har problem med att komma ut på banan.

Därför är det viktigt att följande regler följs:

  • Avbokning senast 2 timmar innan starttiden
  • Anmäl ankomst senast 20 minuter innan start

Vi vet att det kan vara svårt att tillämpa ovanstående men det är viktigt att ha detta i åtanke för allas trevnad!

Med vänliga hälsningar

ChGK  

Arbetsdag den 2/7
Arbetsdag tisdagen den 2 juli

Datum: Tisdag 2 juli
Tid: 18:00-20:00

Samling sker vid ingången till klubbhuset mot puttinggreenen.

Hej alla gamla och nya medlemmar! Har du tid och lust att spara en slant på nästa säsongs medlemskap är du varmt välkommen att delta vid detta arbetstillfälle.

Det vi behöver ha hjälp med är följande:

Bollplockning

Vi har märkt att antalet bollar har minskat radikalt på rangen och därför är vi i stort behov av att samla in rangebollar som inte går att plocka med maskin. 

Trädgårdsarbete

Trädgårdsgruppen vill ha hjälp med lättare jobb (inget-böja-rygg). Ex strö täckbark på rabatter och plocka överblommade blommor på rhododendronen vid tee 1. 

 

Närvarar man på denna räknas det som arbetsdag och med det kommer inte städavgiften på 300kr faktureras för säsongen 2020.

Hjälp oss förbättra vår verksamhet
Ny medlemsundersökning på gång!

26 juni går första utskicket av årets medlemsundersökning. Players 1st är ett utmärkt verktyg för klubbens ledning att ta reda på vad ni medlemmar har för syn på bland annat bana, klubbliv, service, träning och restaurang. Resultatet ligger till stor del som grund för styrelse och klubblednings arbete med att göra rätt prioriteringar och sätta upp mål för klubbens framtid.  

Ditt svar är viktigt

Undersökningen går ut via mejl vid två tillfällen från och med denna säsong, till hälften av medlemmarna vid varje tillfälle. Första undersökningen för året skickas ut den 26 juni och den andra 28 augusti. Då utvecklingen av klubben och vår verksamhet bygger på vad ni medlemmar vill är det viktigt att du som medlem svarar. Ju fler svar, desto bättre beslutsunderlag. Då undersökningen skickas från Players 1st, kan det fastna i SPAM-filter. Har du inte fått något mail den 26 juni, titta i din ”skräppost” och se om mailet fastnat, annars kommer du med i den senare undersökningen den 28 augusti.

Aktiva dagen
Aktiva dagen den 22 september

Datum: 22 september
Tid: Samling 08:00, Shotgunstart 09:00

I år satsar Chalmers Golfklubb stort på aktiva dagen. En tävling för styrelsen, medlemskommittéerna och alla andra som på något sätt har varit aktiva i arbetet att förbättra vår klubb. Ett sätt för Chalmers Golfklubb att tacka Er och visa uppskattning för det viktiga arbete Ni har lagt ner här.

Vi samlas den 22 september klockan 08:00 för information och uppvärmning och sedan har vi Shotgunstart klockan 09:00.

Efter tävlingen bjuder vi på en middag och samkväm i restaurangen i samband med prisutdelningen. I år kan lova ett prisbord utöver det vanliga där vi har satsat lite extra.

Anmälan sker på Min Golf och är öppen redan nu. Mer info kommer komma ut i en separat inbjudan på mail.

Midsommarläger
Förra veckans Midsommarläger var en succé! Från måndag till och med torsdag tränade de 42 juniorerna flitigt. Lägret avslutades med en klubbkvalstävling i Skandia Cup där de som ville fick delta. Bra spelat alla!


 

Tack till alla deltagare och till alla som varit involverade för att göra lägret möjligt! 

Junioraktiviteter
Är du junior och vill testa andra banor i distriktet?

Alla juniorer upp till och med 21 år, med officiellt handicap 36 eller lägre och med fullt betalande medlemskap1 i någon av de klubbar i distriktet som ingår i överenskommelsen (se nedan) har fritt spel hos varandra. Tidsbokning gäller via Golf.se. Det är viktigt att alltid anmäla sig i gästande klubbs reception alternativt inskrivning i greenfeeboken. Fritt spel gäller ej som greenfeeavgift vid klubb-, distrikts- och rikstävlingar.  

Med fullt betalande medlemmar avses medlemmar, som efter erlagd årsavgift, får spela obegränsat på sin hemmaklubb utan någon extra betalning eller annan begränsning


Världshandicap från och med nästa säsong
2020 kommer dagens sex stora handicapsystem att bli ett. Genom nya världshandicapsystemet kommer golfare att kunna jämföra sig med varandra och spela på lika villkor överallt.

Din exakta handicap blir genomsnittet av de åtta bästa av de 20 senaste registrerade ronderna. Det är därför viktigt att registrera så många ronder som möjligt under 2019, både bra och dåliga.

sgf 


Höstens golfresa
Häng med Martin och Magnus till vackra Emporda Golf Resort, Barcelona i höst! Detta är en utmärkt 36-hålsanläggning med flertalet restauranger med en kort taxitur. Banorna Links och Forrest har som namnet olika karaktär. Banorna är bland de bästa i området Costa Brava, den naturliga miljön är bevarad med underbar utsikt. Linksbanan har naturligtvis breda fairways och stora grönområden och Forrest har områdets naturliga pinjeträd.

Rese- och golfpaket inkluderar

Flyg t/r inkl samtliga skatter
Ett incheckat bagage inkl golfbag samt handbagage Flygplatstransfer t/r på destination

  • 7 nätter del i dubbelrum med 7 frukost & 5 middagar
  • 5 rundor golf på Empordas två olika banor
  • Fria träningsbollar under schemalagd träning
  • Golfskola/spelresa enligt PRO

Pris per person: 14.495 kr

Mer info finner ni i den bifogade filen:

Chalmers GK 11-18 okt 2019 - Emporda Golf Resort | (pdf) | 1,4 MB
20% på bagar och putters
I nöd av ny bag eller putter? Just nu har vi 20% rabatt på alla bagar och putters. Kom in till shoppen så hjälper vi dig! 

Medlemskampanj
Just nu har vi kampanjpriser på nya medlemskap! 

Fullvärdigt medlemskap inklusive spelrätt för 6000 kr. 

Som fullvärdig medlem ingår 1000 bollar till rangen samt 100 kr rabatt på våra samarbetsklubbar!

Nu märker man att semesterperioden börjat på allvar, vilken stämning det är på klubben! Vädret kan vi absolut inte klaga på just nu och beläggningen på banan är under högtryck. Det är bokat i princip från 07-20 varje dag, vilket är otroligt kul men förstår samtidigt att det skapar en del frustration hos er medlemmar att det är svårt att få tid för lite spontangolf. Lite olyckligt är det att jag märker att en del av tiderna som bokas inte utnyttjas, vill säga no show. Därför vädjar jag nu till er alla som bokar att bekräfta er starttid senast 20 minuter innan teetime, har ni fått ändrade planer så avboka er starttid senast 2 timmar innan så någon annan har chans att nyttja tiden. Hjälps vi alla åt med detta tror jag att en stor del av problemet kommer lösas och att de flesta kommer uppleva att de kommer ut. Jag kommer finnas på klubben några veckor till innan jag åker på semester med mina döttrar. Önskar alla en underbar sommar.

 

Hälsningar Carita