April 2018
  • Banstatus
  • Vårarbetsdag nu på söndag 15 april
  • Grand Opening Shopen 21-22/4
  • Demodagar
  • Restaurangen öppnar inom kort
  • Vårkväll med damerna
  • Golfens dag 26 maj
  • Hålvärdar - Höja vår finish

Banstatus
Igår hade jag tillsammans med Paul en banvandring för att stämma av. De sista dagarna har gjort susen och nu känns det verkligen att det är nära. Snömöglet som drabbat oss lite (de flesta klubbar runt oss likaså) har växt igen en hel del, vi hade ca 20% snömögel efter att vi skottat av snön från greenerna och nu uppskattas det vara ca 10%. Vi klippte greenerna för första gången i måndags på 4 mm. Vi har luftat, kalkat och dressat greenerna denna veckan. Kommande vecka klipps greenerna på 3,5mm. Banpersonalen lägger just nu fokus på att snygga till bunkrar, kantskära och kratta. De ser över de dräneringsjobb som gjorts under vintern och täpper igen. När det gäller förparkningsarbetet på hål 11 samt 12 är det bara att göra finjustering, jämna till efter sättningar, så de sista ytorna samt göra förbättringar på alla vägar till och från dessa hålen. Detta kommer inte kunna påbörjas riktigt ännu, men så fort förutsättningarna är där kommer detta ske och beräknas ta ca 14 dagar. Detta skall inte påverka pågående spel. Hål 10 och den yta vi gjort iordning framför tee skall även den finjusteras och så, detta görs i samma veva som hål 11 och 12. Tee på hål 18 där vi har högar av material skall göras iordning, även detta kommer göras under de 14 dagar då övrigt arbete görs. Det jobbas på för fullt för att för kunna öppna banan till fredag den 20/4 kring lunch. Vädret närmaste veckan är mestadels uppehåll och en del blåst, detta är inte optimalt för att få igång växtligheten just nu, helst skulle vi haft lite regn med samma temperatur för bästa effekt. Men trots detta ser det hoppfullt ut.

Carita

Vårarbetsdag nu på söndag 15/4
Nu på söndag är vårarbetsdagen, samling kl 10 vid klubbhuset. Arbetet brukar pågå till 12 tiden.
Ta gärna med kratta, räfsa samt arbetshandskar

OBS: Då det uppstått leveransförseningar till restaurangen kommer klubben bjuda på bulle samt festis till barnen, ta gärna med egen termos/dricka då vi inte kommer kunna bjuda på kaffe eller korv med bröd som vi planerat.

 

Grand Opning 21-22/4
I samband med att banan öppnar kommer vi ha Grand opening i shopen med lite erbjudanden. Johan Egeland är tillbaka för säsongen och bemannar under helgen mellan 08-15.

Passa på att aktivera ditt bollkort om du inte har kvar samma kort från föregående år, då har det fyllts på automatiskt med 1000 nya bollar. Är du ny medlem och det ingår bollar i ditt medlemskap så ta med dig ditt medlemkort från tidigare klubb eller så går det bra att aktivera vilket kort som, bara det har magnetremsa.

Rangen är nu öppen och medlemskort/betalkort fungerar som vanligt.

Demodagar
Det är 3 planerade demodagar närmaste veckorna

17/4 Titleist kl 15.30-19
25/4 Srixon kl 16-19
15/5 Cobra kl 16-19

För frågor eller bokning av tid kontakta Magnus Kuhlman på kuhlman@chgk.se

Chalmers Golfrestaurang öppnar inom kort
Restaurangen öppnar inom kort. Den planerade öppningen till måndag 16/4 får skjutas på några dagar då det uppstått förseningar i leveranser. Så fort vi har mer besked lägger vi ut det på hemsidan samt facebook.

restaurangen kommer inte kunna bjuda på korv med bröd eller kaffe under städdagen utan det kommer finnas bullar samt festis till barnen. Ta gärna med egen termos/dryck.

Vårkväll med damerna
Vårdamkvällen som var tänkt 18/4 har på grund av försening i restaurangen blivit framflyttat.

Vi återkommer med datum och inbjudan så fort vi vet när restaurangen kan komma igång.

Hälsningar Lilian

Golfens dag 26 maj
Planera redan nu in Golfens dag i era almanackor, ta med vänner/familj upp och låt dem testa på golf. Vi kommer skicka ut mer information allt eftersom, men redan nu kan ni finna ett väldigt bra erbjudande nedan

Läs mer om Golfens dag i länken  www.golfensdag.se

Erbjudande på golfens dag.

Om du som är fullvärdig medlem på Chalmers tar med en kvinnlig gäst ut på banan den 26 maj så bjuder vi på hennes greenfee. Du får vara hennes levande banguide för att hon ska få en så trevlig upplevelse som möjligt. Om du inte spelar från röd tee i vanliga fall kanske du ska passa på denna dag. Boka som vanligt, kom in i klubbhuset och checka in din gäst.

Chalmers är en Vision 50/50 klubb och vi tycker att det borde vara fler kvinnor som spelar golf. Det går att läsa mer om arbetet kring 50/50 på SGF eller i länken nedan.


Golfens dag 2018 | (jpg) | 6,3 KB
Hur kan vi tillsammans öka finish på vår anläggningen?
Som med det mesta kan allt bli bättre och höja kvalitén, exempel som första intrycket vid infart, parkering, ytor kring klubbhus träningsområden och inte minst vår vackra bana.

Ligger det skräp, eller att det är ogräs, uppslagna torvor, fullt med nedslagsmärken, eller ser ovårdat ut dras helhetsintrycket ner och den upplevelse ni medlemmar, partners och gäster kan uppleva hos oss når vi inte riktigt upp till.

Hur kan vi tillsammans hjälpas åt att höja vår finish?

Vi har idag våra hålvärdar som träffas och gör ett fantastiskt jobb ca 2 gånger på våren och 2 gånger på hösten. Den insatsen är ovärderlig för klubben. Men om vi bara kunna dubbla antal tillfällen skulle det ha enrom finish förbättring och ökad helhetsintryck hos oss, jag är övertygad att detta är något vi alla skulle uppskatta och värdesätta

Tillsammans kan vi göra detta, det handlar om ca 8-10 timmars ideell insatts fördelat under året (eller den tid man kan lägga). Varför inte passa på att lära känna andra medlemmar, ta en fika tillsammans efter.

Första hålvärdsträffen brukar vara kring mitten maj, man samlas vid 18 tiden i klubbhuset och tar sig an de uppgifter som planerats, det är Carl Follin som brukar hålla i dessa träffar. Upplägget kan självklart ändras om efterfrågan hellre är att driva det på dagtid.

Jag hoppas och ser fram emot att höra av från er, antingen om ni har frågor eller att ni vill anmäla ert intresse att vara med och förbättra/höja finish på vår anläggning.

Maila till info@chgk.se