Mars 2018
  • Banstatus
  • Förändring hos tränarna
  • Vårarbetsdag söndagen den 8 april
  • Hög tid att kolla av dina klubbor inför säsongen.
  • Demodagar
  • Sista anmälan till breddträning och golfkul närmar sig.
  • Det händer grejer i restaurangen!
  • Vårkväll med damerna!
  • Golfens dag 26 maj

Banstatus
Nu har vi gjort en besiktning på våra greener som för tillfället har ett lager med 10 cm snö på sig och med en skorpa av is.

För tillfället är det väldigt fördelaktigt att vi har snö på greenerna då det skyddar mot att sol och vind som skulle kunna torka ut dem vilket skulle göra att risken för isbränna ökar. 

Vi har idag varit ute och skottat upp några rutor på 3 greener (hål 1, 3 och 8) för att ta reda på hur greenerna mår. Gräset var grönt och långt och de var inga synliga skador. Vi luktade även på gräset. Om det luktat sur mjölk hade skadliga gaser bildats under isen men det luktade nyklipp gräs, ett härligt vårtecken och goda nyheter för oss. Vår bedömning är att greenerna mår bra. Vi hoppas att snön och isen försvinner under kommande vecka och att även kälen ger sig fort så att vi kan komma ut för att klippa och dressa greenerna.

Som ni förstår så kan vi idag inte ge er något datum när banan kan öppna men vi kommer göra allt vi kan för att kunna öppna så fort som möjligt. 

Förändring hos tränarna
Pontus har tagit steget mot nya utmaningar och gör sin sista vinter på Chalmers GK. Från och med april kommer medlemmarna istället få hjälp av Felix Fihn, som är ett redan bekant ansikte för de flesta.

Chalmers GK tackar Pontus för den här tiden och önskar honom all lycka i framtiden.

Jag vill sända ett stort tack till alla medlemmar på Chalmers, det har varit härliga år med många trevliga möten! Jag är så tacksam för förtroendet jag fått att hjälpa er med det roligaste som finns, ert golfspel. Jag är också stolt och glad över att ha varit en del i elitlagets framgångar, med SM-bronset som höjdpunkten. Jag gör den här förändringen i arbetslivet för att få mer tid med några i nästa generation golfare, mina barn. Golfen kommer fortsätta spela en stor del i livet, då jag istället kommer att arbeta som greenkeeper på Hills. Jag önskar er alla en härlig golfsäsong och hoppas att vi ses ute på banan även i framtiden. /Pontus

Vårarbetsdag söndagen den 8 april
Vi ser fram emot att träffas på vår vårarbetsdag.
Söndagen den 8 april samlas vi vid klubbhus kl. 10:00. Ca kl. 12.00 serverar vi korv & bröd, bulle, kaffe, saft.

Alla som är 15 år och äldre behöver delta på minst 1 tillfälle under säsongen (vårarbetsdag, extra insatta arbetsdagar under säsong eller höstarbetsdagen) för att inte debiteras en städavgift på 300 kr kommande års fakturering av årsavgifter.

Självklart får man vara med vid flera tillfällen och ni får i så fall era rangekort laddade med 500 bollar. 
 
Om ni har sekatör, räfsor mm så ta gärna med det. 
Väl mött i arbetshanskar!
 

Hög tid att kolla av dina klubbor inför säsongen.
Nu är det hög tid att kolla över din utrustning inför årets säsong. I shopen har vi flera riktigt bra erbjudanden. 

Greppbyte från 60kr
Puttgrepp från 70kr
Loft/Lie-kontroll, justering 25kr/klubba

Köp 4 ds Pro V1 betala för 3

Vi har fått in alla nyheterna för 2018 så passa på att boka en tid med Magnus för en Custom Fitting.

Demodagar
Den 3 april kommer PING till oss kl. 16.30-20.00 och gör en stor demodag. Dom har med sig alla sina nyheter. 

Dagen efter, den 4 april, kommer Callaway kl. 15-19 och gör även dom en stor demodag där även de har med sig alla nyheter. 

Den 8 april kommer Cobra kl. 12-15 med sina nyheter och den 17 april kommer Titleist kl. 15-19. 

För att få bäst hjälp så bokar du tid genom att maila till kuhlman@chgk.se

Sista anmälan till breddträning och golfkul närmar sig.
Sista anmälningsdag till breddträningen och golfkul närmar sig. Ni gör anmälan på länken nedan.


Det händer grejer i restaurangen!
I restaurangen pågår renoveringen för fullt.

Ni följer utvecklingen bäst genom att följa dem på Facebook och Instagram. Klicka på länken eller sök efter Chalmers Golfrestaurang för att hitta dem. 

Vårkväll med damerna!
"Save the date"  Onsdag 18/4 kl 18.00  VÅRKVÄLL med inriktning mot kvinnorna i Chalmers Golfklubb. Mer info kommer!

Golfens dag 26 maj
Planera redan nu in Golfens dag i era almanackor, ta med vänner/familj upp och låt dem testa på golf. Vi kommer skicka ut mer information allt eftersom, men redan nu kan ni finna ett väldigt bra erbjudande nedan

Läs mer om Golfens dag i länken  www.golfensdag.se

Erbjudande på golfens dag.

Om du som är fullvärdig medlem på Chalmers tar med en kvinnlig gäst ut på banan den 26 maj så bjuder vi på hennes greenfee. Du får vara hennes levande banguide för att hon ska få en så trevlig upplevelse som möjligt. Om du inte spelar från röd tee i vanliga fall kanske du ska passa på denna dag. Boka som vanligt, kom in i klubbhuset och checka in din gäst.

Chalmers är en Vision 50/50 klubb och vi tycker att det borde vara fler kvinnor som spelar golf. Det går att läsa mer om arbetet kring 50/50 på SGF eller i länken nedan.