Januari 2018
  • Följ med Magnus till Fuerteventura
  • Skatteverket gör generös tolkning angående friskvårdsbidraget!
  • Tipsa era vänner om våra prisvärda nybörjarkurser!
  • Just nu på banan
  • Ny informations och översiktstavla
  • Till stor del ny styrelse 2018
  • När öppnar banan?
  • Vad händer just nu?
  • Sista chansen att göra reklam i vår banguide 2018

Följ med Magnus till Fuerteventura
Nu har vi endast ett fåtal platset kvar till resan i mars. Passa på att boka innan det blir fullt!

Magnus åker till härliga Elba Palace Golf Resort, Caleta de Fuste, Fuerteventura som är en femstjärnig golfresort med två golfbanor intill boendet. En kort promenad till både strand och golfbana gör att detta resmål med direktflyg är oerhört prisvärt. Ni får ett temperatursäkert resmål på Kanarieöarnas trevliga ö Fuerteventura. Här finns gym, tennisbanor, relaxavdelning, bastu och stort poolområde. Det är bara 2 km in till den mysiga byn Caleta de Fuste med restauranger och barer.


Skatteverket gör generös tolkning angående friskvårdsbidraget!
I veckan kunde Svenska Golfförbundet meddela att Skatteverket gjort en tolkning av domen i Högsta Förvaltnings Domstolen som innebär att alla medlemmar som har friskvårdsbidrag från arbetsgivare kan få bidrag för golfspelet på den egna klubben.

Det maximala avdragsbeloppet är 5 000 kronor.

I länken nedan kan du läsa Golfförbundet artikel om Skatteverkets tolkning. I artikeln beskriver man bl.a. att det i medlemskapet som man kan få avdrag för är den del som avser spelrättsavgift.  För att du inte skall bli förvirrad av begreppen så vill jag förtydliga att årsavgiften på Chalmers Golfklubb består av två delar, dels en medlemsavgift (till klubben), dels en spelrättsavgift (till vårt AB).

Förutom spelrättsavgift är även lektioner, greenfeeavgifter, egen träning på driving range, golfutbildningar och nybörjarkurser avdragsgillt.


Tipsa era vänner om våra prisvärda nybörjarkurser!
Få era vänner som ännu inte blivit upplysta att börja spela golf. Vi har ett väldigt attraktivt erbjudande med kurs och medlemskap för endast 3.295:-

Första kursen är redan fullbokad och med det nya beslutet om friskvård så förväntar vi oss ett stort tryck under våren så se till att boka in er/era vänner innan platserna tar slut.


 

Just nu på banan
Under vintern har vi avverkat lite skog till vänster om hål 4. Träden är fullvuxna och vi får ett välkommet tillskott i kassan. Just nu är vädret perfekt för att transportera bort träden som fällts för att slita minimalt på fairway.

Paul och killarna jobbar för fullt med att ta ner sly från hål 1-18, detta arbete tar några veckor.

Det jobbas också med dränering på hål 5, 6, 10  15. Innan säsongen börjar ska det även rensas i diken för att få bort vatten som samlas och ge bästa förutsättning för marken att torka upp.

Alla bänkar, papperskorgar, teekulor och utemöbler vid restaurangen har tagits in för att slipas och sedan oljas och målas.

Paul och Carita sitter även med mycket planering av personal för säsong och deras arbetsschema, inköp av gödsel mm.

Ny informations och översiktstavla
Under våren kommer vi att sätta upp nya informationstavlor och en snygg översiktskarta över banan. De kommer att sitta ute på kortväggen mot omklädningsrummen. 

Till stor del ny styrelse 2018
På höstmötet valdes en till stor del ny styrelse för 2018. 

Nya 2018      
Jaan Kivilo Ordförande
Mirja Färnstrand Vice Ordförande
Fredrik Löfgren Ekonomiansvarig
Jonas Stålhandske Marknad
Lars Hedendahl Marknad/Bana
Marie Jacobsson Medlem
   
Kvar sen tidigare  
Malin Wallhede Sekreterare
Patrik Stark Strategiarbete
Fredrik Karlsson Junior & Elit
Lilian Berndtsson 50/50-arbete & Medlem
Joakim Ström Bana
Daniel Eineving Tekonologkommittéen
   
Avgår gör  
Håkan Alexandersson Ordförande
Björn Öhlin Ekonomiansvarig
Jens Kultje Bana
Peter Wotz Marknad
Magnus Jennefalk Marknad        

Tack för allt arbete ni gjort för Chalmers Golfklubb under de år ni varit med i styrelsen. Ert namn sitter nu uppe på trädet vid entrén.

Vill du komma i kontakt med någon i styrelsen så finns kontaktuppgifter på hemsidan.

När öppnar banan?
Vår målsättning, om vädrets makter är med oss, är att kunna ha Grand Opening till påskhelgen. Denna helg kommer även restaurangen, med våra nya krögare, att ha lite happenings för att fira den nya säsongen och de är nya krögare.

Mer innehåll och erbjudande för påskhelgen skickas ut när det närmar sig.

Vad händer just nu?
Just nu jobbas det på med planering av året med exempel säsongspersonal, Glädjande nog kommer både Johan Egeland och Eric Johansson tillbaka och bemannar kansli/shop som varit väldigt uppskattade. Planering av verksamheten i sin helhet är också i full gång med bland annat tävlingar, företagsgolf och andra aktiviteter.

Tillsammans med strategigruppen jobbar jag vidare med vår strategi och handlingsplan. Vi hade även i söndags (21/1) strategidag på klubben med styrelse, kommittéer och valberedning som hölls av Linnéa från SISU och vår klubbrådgivare från SGF Per Svensson som var också med och gav lite nyttiga siffror som vi kan ta till oss och jobba vidare med.

Denna tiden på året ökar antalet samtal/mail från er medlemmar med frågor om säsongen, alltid kul att få den personliga kontakten med er.

Golf som friskvård- I veckan blev det äntligen klart att golf numera är klassat som friskvård. Detta innebär att det nu möjliggörs att använda friskvårdsbidrag till träningsverksamhet, rangekort och spelavgift. Har ni några funderingar så hör bara av er.

Vi har dialog med nya krögarna som planerar och jobbar på för fullt. Snickarna kommer inom kort för att påbörja arbetet med den nya baren inne i restaurangen och göra lite övriga uppfräschningar. Från början siktade man på att öppna i mitten februari men då det tagit lite mer tid än väntat med olika ansökningar till kommunen som krävs ser det nu ut som öppning sker i början mars. Jag kommer hålla er uppdaterade om läget.

Det har nu gått drygt ett år i min roll som klubbchef och det känns som jag börjar få en bra helhetsbild och skapat mig en uppfattning om hur jag vill fokusera mitt arbete framåt tillsammans med styrelse, personal, kommittéer och er medlemmar. Min tanke är att dela med mig och berätta vad som är på gång och varför, det kommer ske via dessa nyhetsbrev. Har ni funderingar eller förslag på något så tar jag tacksamt emot detta.

Med vänliga hälsningar,
Carita Moretto / Klubbchef

Sista chansen att göra reklam i banguiden 2018
Ta chansen att synas i vår fina banguide 2018. För mer information maila carita@chgk.se