Chalmers GK och Corona ( Covid-19 )

Chalmers GK utformar sin verksamhet genom att ta del av information och följa rekommendationer, allmänna råd och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten (FHM)  samt Svenska Golfförbundets (SGF) riktlinjer för golfen.

Sedan 1 mars 2021 avråder FHM starkt alla idrotter från att arrangera tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott.

SGF avråder fortsatt Golfsverige från att arrangera tävling för spelare födda 2001 eller tidigare, men enstaka tävlingar för personer födda 2002 eller senare undantas från den starka tävlingsavrådan.

Uppdatering 17 maj: Onsdag 12 maj kom regeringen med det glädjande beskedet att ett antal restriktioner lättas från och med den 1 juni. Det innebär bland annat att idrottstävlingar då kan starta inom vissa ramar. Läs mer hos FHM samt hos hos Riksidrottsförbundet.

SGF:s starka avrådan från tävling samt beslut att inte arrangera förbundstävlingar utöver yrkesmässig idrott gäller fortsatt till och med 30 maj.

Rekommendationer från och med 1 juni :

SGF häver den starka avrådan för klubbar och distrikt att arrangera tävlingar och SGF:s verksamhet med förbundstävlingar och tävlingar ingående i SGF Golf Ranking kan starta.
Fullständiga förutsättningar och rekommendationer finns att läsa

Sällskapsspel kan fortsätta i hela Golfsverige, under säkra former i enlighet med rådande Coronariktlinjer för golfspel

Medlemsgrupper som normalt spelar organiserade tävlingar kan fortsätta spela sällskapsspel tillsammans. Det är då upp till klubben att bestämma vem som får boka och hur.

Det är viktigt att vi alla tar ett personligt ansvar när vi vistas på golfklubben. Det är det personliga ansvaret som är rådande om huruvida ett besök på klubben är lämpligt eller ej och detta kan inte hänskjutas till golfklubben.

Personligt ansvar

• Stanna hemma när du är sjuk.
  • Var uppmärksam på symtom på covid-19.
  • Tvätta händerna ofta.
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
  • Om inte tvål och vatten finns tillgängligt, använd handsprit.

Bokning, ankomstregistrering och betalning

• Boka din starttid på nätet eller via telefon
  • Ankomstregistrera helst on-line. Kan bl a göras via Min Golf Bokning och On Tag
  • Anländ till klubben så nära inpå din starttid som möjligt, dock senast 20 min innan för ankomsregistrering

På banan

• Använd digitalt scorekort. Om det inte är möjligt, använd eget scorekort och penna. Undvik att dela dessa med dina medspelare
  • Håll avstånd till dina medspelare
  • Låt flaggan vara kvar när du puttar
  • Ta upp bollen med handsk-handen
  • Inga handskakningar för att tacka för ronden

Restaurang

• Vänligen tvätta händerna innan du besöker restaurangen och när du lämnar den.
  • Betala helst med Swish eller kort
  • Undvik närkontakt med andra och respektera ett visst avstånd.
  • Undvik köbildning eller att du hindrar andra att ta sig fram.
  • Följ personalens anvisningar.