Ny hemsida

Lanserades fredag 17/4

Läser du detta så är du inne på Chalmers GK's nya hemsida

Chalmers GK's nya hemsida bygger på DynaMaster Golf 5, som stöder s.k responsiva sidor. Detta innebär att hela innehållet fortfarande syns även om man minskar fönsterstorleken, vilket är fallet med dagens mobila plattformar som surfplattor och smartphones.

Om en mobil enhet används blir sidan och menysystemet automatiskt mobilanpassade för att göra det enklare för läsaren.

Innehållet på den nya hemsidan är till stor del detsamma som tidigare, men med helt ny sidlayout och ett antal nya funktioner. Fokus har lagts på att skapa ett tydligare menysystem som underlättar för användaren att hitta eftersökt information.

Menyhanteringen är uppbyggd kring en huvudmeny med endast en nivå av undermenyer. Nästa nivå ligger alltid som klickbara bilder på öppnad sida. Sidor som man behöver komma åt mera frekvent ligger som genvägar högst upp på sidan. Dessutom finns en s.k breadcrumb-meny som visar var i menyträdet användaren befinner sig. Visas direkt ovanför aktuell sidinformation och är klickbar.

Eftersom vi använder den allra senaste versionen av Dynamaster Golf 5 så vet vi att det fortfarande finns detaljer som behöver förbättras. Speciellt gäller detta viss funktionalitet på surfplattor där det ännu inte är helt mobilanpassat.

Kända problem :

• Det kan behövas att man trycker två gånger på plustecknet för att menyn på iOS-enheter (iPhone/iPad) skall expanderas.
  • Bokningskalendern (Boka startid) är svårläst på smala mobila enheter. Blir bättre om man vrider till liggande. använd även mgmobil.golf.se
  • Tävlingskalendern kan ta lång tid att öppna
  • På startsidan Medlem finns en Facebook-widget. Denna visas inte alltid. Gör en "Refresh" på sidan
  • Webläsaren kan ibland verka slö så det kan vara bra att rensa historiken.
    På PC : tryck ctrl+shift+R eller ctrl+F5
    På Mac : I Safari : Shift+Klick på knappen "Uppdatera sidan"
    Övriga : Cmd+shift+R
    På mobila iOS-enheter(iPad/iPhone) : Inställningar-Safari-Rensa historik

All information på hemsidan skall nu vara uppdaterad. Vår förhoppning är att alla kommittéer och samtliga medlemmar bidrar med att hålla hemsidan levande med aktuell information.

Hemsidan innehåller en Förslagslåda som kan användas för att komma med synpunkter/förslag inte bara om hemsidan utan om klubben som helhet. Vi hoppas att denna låda behöver tömmas frekvent !!!
Förslagslådan hittar ni under "Klubben-Medlemssidor-Förslagslåda" . Observera att sidan kräver inloggning med ditt Golf-id ( samma inloggning som till golf.se )

Chalmers GK