Oldtimers resor

Oldtimers vårresa 2023

Förutsättningarna var goda. Väderprognosen var lovande och Ingalill hade med Ale GK’s kansli förhandlat fram ett bra pris på greenfee, fralla + kaffe och lunch, så allt var upplagt för en trevlig golfdag..

Redan vid start rådde högsommarvärme. Vi spelade i tre-bollar på den nya bansträckningen - och alla från röd tee, allt för att vi skulle kunna utse ’längsta drive’.

Det är bara att konstatera att efter en månad utan regn så är de flesta banor hårda, torra och snabba. Med de förutsättningarna hade de som kunde hålla sig på fairway en stor fördel med mycket rull.

Den som var i särklass bäst när det gäller precision - både i längd och sidled - var Jan Brännström. Vad sägs om en 62-runda (-10)!

På damsidan vann Charlotte Aznar med det fina resultatet 71 (-1)

Närmast hål Åke Geterud och längsta drive spelades hem av Sigvart och Charlotte

Det generösa prisbordet var mycket uppskattat, och alla bröt upp efter en lång och varm golfdag.


Ingalill och Carl

Oldtimers höstresa 2017

Oldtimers resa till Mjölby i september

En tidig torsdagsmorgon gav sig ett gäng golfare av mot Mjölby för att spela golf och umgås i två dagar.
Efter lite muntrationer på bussen och med en bra chaufför var vi snabbt framme vid målet.
Efter inkvartering var det dags att mjuka upp inför dagens runda. Idag gällde det dels individuellt spel och också en lagtävling.
Vi fick en trevlig presentation av banan av klubbens ordförande, så nu kunde det inte bli annat än bra. T.o.m vädret var på vår sida.

När vi summerade dagens resultat efter rundan visade det sig att i alla fall några presterat riktigt bra. Sigvard var överlägsen med sina 40 poäng och inte långt efter kom Lilian. Laget som vann bestod av Sigvard, Gösta och Ingegerd. Grattis!

Vi andra fick fokusera på morgondagens runda.

Innan middagen samlades vi och tog en drink, hade en liten prisutdelning och fick se ett bildspel från dagen. Hur hann du det Kurt?
Äntligen middag med en trerätters som var mycket god och välkomponerad.
Kvällen blev inte så sen, för vi var ju många som var trötta och behövde vara i form för morgondagens spel och eventuella revansch.

Även fredagen bjöd på bra väder och efter en god frukost var det dags att pegga upp. Idag spelade vi bara individuellt och det blev en bra dag med ungefär samma pristagare som gården förutom att Erik tog hem förstaplatsen.
När alla var nöjda och belåtna var det dags för hemfärd med trygga Peter vid ratten.

Tack alla som var med och tack för trevligt sällskap.

Inger o Anders

Oldtimers vårresa 2017


Oldtimers vårresa till Kobergs GK den 19 maj blev tyvärr inställd på grund av för få anmälda deltagare.

 

Oldtimers höstresa 2016

Den 29/9 var vi ett gäng positiva golfare som styrde kosan till Öjareds golfklubb.

Klubbchefen Lars Brynolf hälsade oss välkomna och informerad om dagens program.
Regnet öste ner, men efter en blöt start de första sex hålen slutade det regna och vi kunde avsluta ronden under blåsiga men bättre förhållanden.

Vi spelade individuell poängbogey men även en lottad lagtävling

Segrade individuellt: Gösta Larsson

Segrande lag: Carina Lindh, Carl Follin och Inger Arping

 

Tack ni som var med!  Vi hoppas på bättre anslutning nästa år om det skall vara någon idé att fortsätta arrangera resor.

 

Anders o Inger Arping

 

Oldtimers vårresa 2016

Onsdag 18 maj kl 7.00 gick avfärden från klubbens parkeringsplats till Vinbergs golfklubb utanför Falkenberg i en rymlig tvåvåningsbuss.
I år samlade resan 19 deltagare, 7 damer och 12 herrar.

Vi anlände efter ca en och en halv timme till banan som ligger några kilometer innanför motorvägen i ett varierande skogs och slättlandskap.
Stugorna i anslutning till klubbhuset var rymliga och fräscha med plats för fyra i varje.
Efter kaffe och smörgås var dags för att värma upp på rangen och träningsgreenen.
Det såg ut att vara mycket vatten enligt banguiden, men det visade sig mest ligga utanför spel.
Vi gick ut i fyrbollar, första dagen individuell slaggolf, och gladdes åt varierande hål, ibland utmanande, ibland lite lättare. 
Efter 18 hål var vi många som släckte törsten vid det 19:e med en kall öl.

Första dagen lyckades Anita Larsson bäst med 70 slag netto. Hon fick välförtjänt pris och applåder vid middagens fördrink.
Middagen intogs i klubbens utmärkta restaurang varefter vi styrkte oss på olika sätt inför nästa dag.
En del genom att fylla på glasen, andra genom att inta sängläge.

Vädret var utmärkt för golfspel, något mulet första dagen men andra dagen sprack det upp och många hade lättat på klädseln med kortare byxor.

Andra dagen spelade vi scramble/bästboll, med 9 tvåmannalag.
Resultaten var även då mycket bra och bäst lyckades paret Siv Larsson/Eskel Egeröd med 49 poäng.

I samband med Prisutdelningen tackades också arrangörsparet Inger och Anders Arping för ett utmärkt arrangemang och vi ser fram emot deras kommande insatser på området i höst och förhoppningsvis nästa säsong. Förhoppningsvis kan det då locka ännu fler att deltaga.

Tack än en gång Inger och Anders.

 

Sammanfattat av

Eskel Egeröd 

Oldtimers vårresa 2015


Tisdag 12 maj tidigt på morgonen samlades vi 30 stycken på Chalmers parkeringsplats för årets vårutflykt i Oldtimers regi . I år gick den till Tönnersjö golfbana, en bit in i landet strax söder om Halmstad. Det var tydligt att det var en uppskattad aktivitet som många av resenärerna deltagit i förut, stämningen och gemytet etablerades av flera duktiga historieberättare redan på bussresan ner.

Resan ner tog två timmar, och efter en snabb inkvartering i golfbanans små stugor, var vi redo för uppvärmning på drivingrange och därefter spel. Banan ligger i ett gammalt kulturlandskap med lagom kuperad terräng, där ekbackar, bäckar och vattenfall är omsorgsfullt bevarade. Den etablerades för drygt 20 år sedan, och tidigare ägaren till lantbruket äger fortfarande banan.  Som om banan inte var tillräckligt utmanande fick vi känna på såväl blåst som regn. Men det sägs ju att för att utvecklas, skall man komma ut från sin komfortzon och tänja gränserna. Speciellt andra dagen noterades att alla inte var så komfortabla med vädret, så det var nog ett utvecklande spel som vi kommer att ha glädje av gentemot de som gått miste om vädrets makter J.

På tisdagskvällen samlades vi för prisutdelning efter första dagens spel. Därefter vidtog middagen, och då resan samlat i stort lika många damer som herrar, kunde vi avnjuta en utmärkt trerätters middag med varsin bordsherre respektive bordsdam. Efter middagen blev det dans till musik av ABBA, innan vi successivt drog oss tillbaka till våra stugor.

Efter andra dagen spel och lunch reste vi hem, nöjda med att regnet upphört och att vi fått komma in i bussens värme. Arrangemanget var mycket välorganiserat och genomfört av utflyktskommitten bestående av Peter Hellman, Anna-Karin Nihlen och Hans Persson, uppskattat av alla, och vi ser redan fram emot höstens och nästa års utflykt.

Bäst på banan lyckades första dagen Ing-Marie Stolpe och Hans Setterstig i dam respektive herrklassen. Andra dagen bemästrade Peter Hellman och, igen, Ing-Marie Stolpe det till att börja med, ihållande regnet bäst.  

 

Sammanfattat av 

Eskel Egeröd