Tävlingsreferat 2014

 

Emilia

Lize-Marie Gabrielsson blev årets Emilia !
Det blev som vanligt en spännande tävling. Vi var åtta damer som tävlade denna fina septembersöndag.
Först uppvärmning 11 hål sedan gick vi gemensamt från hål 12. En dam blev utslagen på varje hål.
Ibland behövdes särskiljning i form av putt- el chiptävling.
Ann Eriksson fick spela alla hål och blev tvåa. Utslagen på hål 17 och trea blev Annika Bogren.

Vi hoppas på minst dubbelt så många deltagare nästa år.

 

Omslaget

Många glada miner sågs under damtävlingen Omslaget. Dels för att vi hade tur med vädret igen
och dels för att vi fick slå om ett slag på varje hål.

Bäst lyckades

Lena Aronsson, 26 p
Karin Mehlberg, 24 p
Gunilla THorin, 23 p

Samslaget


Med sol i ögonen samt kexchoklad och banan i bagen slog 16 damer ut för tävlingen Samslaget. En partävling där "hög-och låghandikapare" spelar tillsammans. Det blev en jämn tävling där tvåan, trean och fyran alla hade 19p. Vann gjorde Ann och Berit på 21 p.

KM 2014


Damklassen blev en jämn tävling där till sist Annie Svensson drog det längsta strået och vann två slag före Lena Svensson.
Herrklassen däremot blev aldrig riktigt spännande. Segraren Daniel Mentor tog tidigt ett fast grepp om segerbucklan, och vann hela 12 slag före Erik Johansson. På tredje plats kom Carl Taeng.


Udda KM
D50: Renée Thungren
D60: Lize-Marie Gabrielsson
H16: William Stenmark
H45: Petter Fallman
H55: Mikael Essman
H65: Sören Pfister

 

 

V28 - Chalmers Golfvecka

Strålande golf i vackert sommarväder

 

Semestertrippeln

Hemmaspelaren Stefan Carlsson och Jan-Erik Tyche från Lerjedalens GK vann överlägset golfveckans första tävling på 62 slag.
Den lite annorlunda spelformen var 6 hål fyrboll bästboll, 6 hål foursome och slutligen 6 hål greensome. Mirja och Mats Färnstrand, 70 slag, kom på andra plats och Pär och Emil Eriksson, 70,8 slag, på tredje plats.

På golfveckans tredje tävlingsdag spelades för första gången Q Scramble på Chalmers GK.

Förutsättningarna var de bästa – stålande sol och härlig högsommarvärme.


Tävlingsformen är fyrmanna scramble med trevliga inslag såsom ’lagputt tävling’ och närmast hål. Till detta ett stort prisbord med en Spanien resa i första pris för att få delta i det Europeiska finalspelet.

Segrande lag blev ’Greenkeepers’ , 4 golfande greenkeepers från Albatross. Extra roligt att just de i sitt vinnartal tackade för banans fina skick och det fina tävlingsarrangemanget. Vi hoppas att denna tävling återkommer nästa år och då med ännu fler deltagare! Vi kommer i alla fall tillbaka!

 

 

Jämt i resultat i partävlingen Grundarnas cup.

18 par deltog i sista tävlingen i golfveckan, Grundarnas cup, fyrboll bästboll. 5 par fick ihop 39 p, vilket inte räckte till prispallen. Segrade gjorde Anita och Gösta Larsson på fina 42 p. Anna-Karin och Inge Johansson blev 2:a på 41 p och Björn och Per Jansson 3:a på 40 p.

För första gången på många år anordnades Maratongolf.


Ett måttligt antal deltagare, 7 st, mötte upp i gryningen söndagen efter midsommar, för att känna efter om de skulle palla fyra 18-hålsrundor på samma dag. Det skulle visa sig att alla utom en tog sig runt. Det finns sedvänjor i gebitet att hålla sig till:

Utrustningen ska bäras, vilket i viss mån underlättas av att max 7 klubbor är tillåtna. Spelformen är slaggolf. Max 2 minuters bolletande.

Den ringa belastningen på banan gjorde att de första ronderna kunde avverkas på ca 3 timmar för tvåbollarna.

Kl 04.00 slog vi ut för första rundan och fortsatte direkt med rond 2 kl 07.30, innan några spelare utanför tävlingen hann ut. Eftermiddagens ronder underlättades av att de andra golfarna välvilligt lät oss gå igenom, så att vi 19.30 kunde återsamlas för summering och prisutdelning. Alla deltagarna var i relativt gott skick och sa sig redan längta efter nästa års strapats. Det finns plats för fler deltagare!

Nettoresultatet för de främsta var ganska jämnt efter 72 håls envig:
Joakim Wikland, Torslanda GK, 305
Henrik Nilsson, Chalmers GK, 309
Henrik Gustavsson, Chalmers GK,311
David Malmgren, Chalmers GK, 312

 

 

Pingstpokalen spelades i strålande väder.

Tävlingen spelade över 36 hål: Lycke på Pingstaftonen och Chalmers Pingstdagen.

Det var ganska få deltagare, 18 st, men vi som var med hade det bra. Det blev en del omkastningar i resultatet mellan dagarna.

Chalmers Jan Brännström tog en klar ledning med 66 slag netto första dagen men föll tillbaka till fjärde plats. En som höll jämn standard var Jan Lindén, likaså från Chalmers, som tog hem pokalen klart med 143 slag netto, närmast följd av Lyckespelarna Andreas Schubert, 146, och Andrew Dale, 147.

Entusiastgolfen


36 morgonpigga golfare slog ut första bollen kl 5:30 denna strålande majmorgon. På fantastiska och överlägsna resultat, 62,2, segrade Anders och Sebastian Wikström. I det traditionella tacktalet tackade Anders sonen Sebastian för att han äntligen fick slå ett andra slag från fairway.

Matbizzniz Open

44 deltagare i 4 klasser gjorde upp om de matiga priserna i Matbizznizz Open. Glada segrare och förlorare i alla klasser eftersom ingen går hem tomhänt i denna trevliga tävling där man intog brunch innan start.

Damoldtimers: Siw Nilsson
Damseniorer: Lena Lindblad
Herroldtimers: Carl Follin
Herrsenior: Daniel Buller

 

 

 

Inslaget

22 damer kom med vackra paket till årets första damtävling, torsdagen den 15 maj.
Härligt väder och med smörgåspaket för att stilla hungern i bagen och hallonsnören till lättnad vid svåra lägen hade vi en rolig kväll.

Premiärslaget

Grand opening av Olympiagolfen.

1. Robert Kjellberg Hulta GK 35 p
2. Michael Kullberg Chalmers GK 35 p SHCP
3. Lena Lindblad Chalmers GK 35 p SHCP