Oktober
Kallelse till Höstmötet 15/11
Härmed inbjuds du som medlem i Chalmers Golfklubb att närvara vid klubbens höstmöte den 15 november 2018 i klubbhuset kl. 19.00 (styrelsen finns på plats från 18.00 och svarar på frågor)

På höstmötet kommer även de som kommit långt i årets matchstege på klubben att prisas. 

Det kommer även att uppmärkasammas att Martin Lysholm jobbat 25 år(!!!) på klubben.

Kallelse Höstmöte 2018 | (pdf) | 43,7 KB

 

Lågsäsong, öppettider
Nu går vi mot mörkare tider, vilket nnebär att vi drar ner öppettiderna på klubben. 

  Kansli/Shop Restaurang
Vardag 9-15 9-15
Helg 8-15 9-15

Öppettider kan variera beroende på bokningsläge.
Kansli/shop är stängt helgen då det är älgjakt (20-21/10)


Kiosken vid hål 1 är som vanligt öppen 06:30-20:00

Greenfeepriser under lågsäsong hittar ni på hemsidan

Julbord på Chalmers Golfrestaurang
Vi är oerhört glada över att vi nu kan berätta att vi på Chalmers Golfrestaurang välkomnar er alla på julbord hos oss den 6-7-8 december från 18:00. Vi dukar upp en helt fantastisk buffé i loungen med allt det klassiska och förhoppningsvis lite nyskapande!

Pris är 499kr per person för icke medlemmar på golfklubben och 415kr för medlemmar
För bokning eller frågor så når ni oss på restaurangen@chgk.se

För sällskap över 40p så hjälper vi mer än gärna till med transport från och till restaurangen

Aktivadagen 2018
 

Stort grattis till Fredrik Karlsson som tog hem årets Aktivadag med 35 poäng.

Aktivadagen är tävlingen för alla som på något sätt bidragit i klubbarbetet under det gångnaåret. Vi på klubben vill passa på att tacka er alla ytterliggare ännu en gång för det engemang och idella arbete som görs. 

Älgjakt v.42
Vi vill passa på att påminna om årliga älgjakten som sker på klubben nästa vecka!

Banan helt stängd vecka 42, 15-21 oktober, på grund av jakt.

Driving range är stängd 18 - 21 oktober.

Frost på banan
 

Höstnes första nätter med frost närmar sig.

Beträd ej greener, extra känsligt är de första frostnätterna då gräset inte vant sig och risk för att gräset dör är extra stort. Detta gäller även tee/fairway i början.

 

Höstarbetsdag

Vi ser fram emot att träffas och tillsammans göra banan i ordning inför nästa säsong. Samling 10.00 vid klubbhuset. Beräknas vara klara till 12.30, då bjuder klubben på korv med bröd med tillbehör.

Alla som är 15 år och äldre behöver delta på minst 1 tillfälle under säsongen (vårarbetsdag, extra insatta arbetsdagar under säsong eller höstarbetsdagen) för att inte debiteras en städavgift på 300kr kommande års fakturering av årsavgifter.

Datum: Söndag 28 oktober
Tid: 10:00-12:30

 


 

Junioravslutning
Vilken fantasktisk dag vi fick! 

Över 100 stycken juniorer och vuxna spelade tillsammans scramble i mixade lag i höstsolen. Efter tävlingen samlades vi i restaurangen där det bjöds på tacobuffé. Dagen bjöd på mycket skratt och många fina resultat. 

Vi ledare och tränare vill tacka alla inblandade och siktar redan inför nästa säsong.

Anmälan till juniorträningen 2019 kommer inom kort, så håll utkik på både mail och hemsidan. 

Jämställdhetsenkät
Utvalda personer från klubben har fått möjlighet att åka med SISU Idrottsutbildarna/Västra Götalands Idrottsförbund på en inspirationsresa till Stockholm för att jobba med jämställdhet i vår förening.

Definition av jämställdhet: Jämställdhet innebär att kvinnor och män har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom alla områden i livet.

Definition av jämlikhet: Jämlikhet kan syfta på vilka grupper eller individer som helst (etnicitet, sexualitet, religion, etc.).

Vi vill veta hur du som aktiv/ledare/förälder/styrelse upplever föreningens jämställdhet. Frågorna tar ca 5 min att besvara. Stort tack för att du hjälper oss att bli bättre! Höstrean i shopen fortsätter!

50 % på alla kläder (gäller ej logo)
20 % på alla wedgar och putters

Titleist Pro V1/V1x - 449:-


 

Laga ditt nedslagsmärke!
Så här ska det inte se ut på en green. Vi måste hjälpas åt att laga nedslagsmärken efter varandra. Om man inte lagar ett märke så ger man en fribiljett till skadesvampar. Det är extra viktigt så här sent på året att man lagar efter sig. Ett svampangrepp så här sent på året hinner inte reparera sig och vi får problem i vår när vi ska starta upp banan.

Laga nedslagsmärket genom att trycka ner spetsen på greenlagaren just utanför märket och bryt sedan övre delen av greenlagaren i riktning mot märket. Vrid lite på greenlagaren då du bryter så får du bästa resultatet. Bryt runt märket, från minst 4 håll, så att nytt gräs täcker fläcken. Tryck sedan till med bladet på puttern så att gräsytan blir jämn.

Det är viktigt att du lagar ditt nedslagsmärke, men även att du lagar de nedslagsmärken som tidigare spelare glömt av att laga. På så sätt blir det enklare för de greenkeepers på banan att hålla banan i toppskick.

 

I skrivande stund står jag och blickar ut över rangen/banan, det är strålande sol och 19 grader. Tidsbokningen är som en högsommardag; fullt av liv och rörelse samt glada miner!

Säsongen går mot sitt slut även om det inte alls känns så just nu, men jag vill ändå passa på att tacka er medlemmar och partners för en fantastisk säsong tillsammans, ni är fantastiska!

Som jag brukar säga, har ni något ni går och funderar på, något som skulle kunna förbättras, ge ris eller ros så hör av er, enklast via mail klubbchef@chgk.se

I detta brev finns en länk till jämställdhetsenkät, går snabbt att svara på och är så betydelsefull för vårt fortsatta arbete, så snälla gå in och svara, din röst är så viktig för oss.

 Carita