September
Byte medlemskategori/uppsägning medlemskap inför 2019 för dig med spelrätt
Här kommer en påminnelse om att senast den 30 september maila in om man önskar byta medlemsform eller säga upp sitt medlemskap inför 2019. Maila till serviceansvarig@chgk.se och ange namn, golf-id samt byte till önskad kategori/uppsägning medlemskap. Detta gäller dig som innehar spelrätt

Inga byten av medlemsformer beviljas efter 1 oktober.

Förtydligande om ansökan om passivt medlemskap: Passiv kan man endast vara om man har en skada eller sjukdom som omöjliggör att kunna spela golf.

Vid uppsägning av medlemskap har man sedan fram till 31/12 på sig att sälja sin spelrätt (vanligast via Blocket) eller efterskänka till golfklubben. Oavsett vilken av alternativen man väljer skall överlåtelsedokumentet in till oss, först när vi mottagit dokumentet avskrivs man som medlem. Så länge man står som ägare på en spelrätt är man betalningsskyldig för årsavgiften.

Missar man att säga upp sitt medlemskap innan 30 september försvinner möjligheten att kunna efterskänka spelrätten till klubben inför säsong 2019, men man kan självklart alltid sälja den och därmed avskrivas som medlem.


 

Nya öppettider i restaurangen
Nu går vi mot kortare dagar vilket gör att vi i restaurangen justerar våra öppettider något under hösten. Dagens lunch serveras som vanligt på vardgar mellan 11:00-16:00.

Öppettider restaurang
Mån-Tors: 09:00-16:00
Fredag: 09:00-17:00
Helg: 09:00-16:00

Öppettider kiosk
Varje dag: 06:30-20:00 

Håll gärna utkik på vår facebooksida eller instagramkonto för de senaste uppdateringarna! 

Pontus & Per

Arbete på hål 4
Skogen på vänster sida av hål 4 ska rensas upp. Därför kommer det inom en snar framtid att sättas igång med fällning av träd längs hela hålet. Detta kommer att ske i samarbete med företaget Derome, som kommer att sköta både fällning och transport av fällda träd. 

Exakta datum för detta är inte satta, men det är ett arbete som kommer ske inom de närmsta tre veckorna. Hålet kommer att vara öppet som vanligt, även om det stundtals kommer vara stora maskiner och lastbilar framme. 

Mer information om detta kommer dyka upp på hemsidan.


Nu har vi dragit igång höstrean i shopen! 

Rea på 2018 års klubbor

Callaway Epic Drivers & metalwoods 50%
Cobra F8 Drivers, metalwoods & hybrider 50%

Wedgar -20%
Putters -20%
Bagar -25%
Kläder-50%


 

Intressant motion till höstmötet
Vi har fått in en motion till höstmötet som är onsdagen den 15 november, det är många som har kommit med synpunkter om att vi bör byta tillbaka till den ursprungliga slingan. Detta med nedan argument

  • Bättre öppningshål
  • Bättre för kiosken
  • Mindre sträcka att gå, får mycket kritik för långa transportsträckor
  • Naturlig plats att sitta på för medhavd fika och man minskar problemen vid klubbhuset
  • Färre som smiter ut på 10:an, mycket kritik i år för detta

Vad tycker du? Har du några åsikter eller synpunkter om detta? Hör gärna av dig till oss isåfall.

Medlemsundersökningen Players 1st
Den 12 september går klubbens sista del av medlemsundersökningen för 2018 ut till medlemmar. Undersökningen genomförs, för klubbens räkning, av det danska företaget Players 1st i samarbete med Svenska Golfförbundet.

I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, restaurang och träning, och i vilken grad du rekommenderar ett medlemlemskap till anhörig eller vän. Detta ger klubbledning ett utmärkt underlag för att vi ska få reda på vad DU har för syn på klubbens verksamhet och golfanläggningen.

Fler av er har redan fått enkäten under året, då den är uppdelad i fler omgångar. Då utvecklingen av klubben och vår verksamhet bygger på vad ni medlemmar vill är det viktigt att du som får undersökningen denna gång svarar. Ju fler svar, desto bättre beslutsunderlag.

Tänk på att undersökningen skickas från Players 1st, varför det i vissa fall kan fastna i SPAM-filter. Har du inte varit med i undersökningen tidigare i år, eller inte får något mail den 12 september, titta i din ”skräppost” och se om mailet fastnat.

Parkeringsplats
Under säsongen har vi fått in en del synpunkter angående hur parkeringsplatsen sett ut.  En av anledningarna till att de stora betongsuggorna står kvar är att vi haft problem med folk som kommit nattetid och sladdat runt med bil.

I nuläget jobbar vi på en mer hållbar lösning som även ger ett bättre första intryck när man besöker klubben. Vår förhoppning är att vi har en lösning klar inför 2019.

 

 


 

Kommande arbetsdagar
Bollplock tisdagen den 18 september
Vi har märkt att bollarna har minskat radikalt på rangen, och därför behöver vi tillsammans göra ett ryck för att samla in bollar som ligger utanför näten.

Datum: Tisdag 18 september
Tid: 18:00-19:30

Höstarbetsdag
Vi ser fram emot att träffas och tillsammans göra banan i ordning inför nästa säsong. Samling 10.00 vid klubbhuset. Vi beräknas vara klara till 12.30.

Datum: Söndag 28 oktober
Tid: 10:00-12:30

Alla som är 15 år och äldre behöver delta på minst 1 tillfälle under säsongen (vårarbetsdag, extra insatta arbetsdagar under säsong eller höstarbetsdagen) för att inte debiteras en städavgift på 300kr kommande års fakturering av årsavgifter.


 

Älgjakt v.42
 

Vecka 42, 15-21 oktober, är banan och alla träningsområden helt avstängda på grund av älgjakt.

 

September har verkligen startat med fantastiskt höstväder. Det känns mer som sommar fortfarande, men med lite kyligare mornar och kvällar. Så det känns lite konstigt att blicka mot 2019 redan nu. Men planering gällande budget, fokusområden kring banan och klubbhusområde samt tränarverksamheten är redan i full gång.

Det är så kul när ni medlemmar kommer in och pratar med mig, berättar er syn på vår anläggning, vad kan vi göra för att utveckla klubben, vad har varit bra, vad kan förbättras.

Slutligen vill jag önska er alla en härlig september och hoppas ni hinner med några besök till oavsett om det är att spela, träna eller besöka restaurangen.

Carita