September
Framtiden i Chalmers Golfklubb
Det är roligt och spännande att engagera sig i klubbens framtid!

Vi söker medlemmar till styrelsen i Chalmers GK som är intresserade att vara med och påverka hur klubben skall utvecklas och fungera i framtiden. Nya kandidater till styrelsen väljs på Höstmötet i november och tillträder vid årsskiftet. Klubben har under de senaste åren sjösatt ett antal spännande projekt som träningsstudion, koncept Avancez, uppfräschning av klubbhuset, ny tee på hål 1, förparkning av ett antal skogshål och mycket annat. Vi vill inte slå oss till ro med detta och känner att klubben ständigt behöver förnyas för att vara på topp för oss medlemmar.

Vi tror på att mångfald i engagemanget för klubben gör Chalmers till bättre och roligare golfklubb för alla medlemmar. Vi vill att fler yngre medlemmar och kvinnor träder fram och bidrar till utvecklingen av klubben.

Vill du veta mer om hur det är att vara med och påverka klubben eller känner någon annan som du tycker borde vara med så tveka inte att ta kontakt med någon i valberedningen. Du kan naturligtvis också prata med någon i den nuvarande styrelsen och du hittar alla uppgifter på medlemssidorna på vår webplats.

 

Valberedningen

Ola Nilsson, 0705-74 34 75, olanil99@gmail.com  

Lena Ingversen, 0725-09 88 29, lena@ingversen.se

Tomy Andersson, 0709-24 07 20, tomyand46@gmail.com

Lena Aronsson, 0734-378427, lena.aronsson@saabgroup.com

Mats Färnstrand, 0722-22 42 00, mats_farnstrand@hotmail.com

Mervärden fullvärdiga medlemmar
Inför 2020 säsongen utökar vi våra fullvärdiga medlemmars förmåner!

 1. 1000 st gratis rangebollar
 2. Reducerad greenfee för medföljande gäst i samma boll
 3. Reducerad greenfee vid spel på våra samarbetsklubbar
 4. Förtur med rabatt på logokläder
 5. Rabatt Custom-fitting vardagar fram till kl. 15
 6. Förtur kölista till bag-skåp
 7. Förtur bokning mellan kl. 9-11 lördagar + söndagar fram till 1 vecka innan, därefter släpps tiderna för övrig

Vill du läsa mer och se förändringarna i våra olika medlemskap inför 2020 klicka här  

No-show avgift
Inför säsongen 2020 har vi beslutat att införa en så kallad no-show avgift, både till gäster och medlemmar. Det kommer därför att bli viktigt att ankomstregistrera sig i kansliet / maskinen i klubbhuset. Avbokning och ankomstanmälan ske senast 4 timmar respektive 20 minuter innan starttid annars debiteras/faktureras en ”no show”-/avbokningsavgift på 150 kr per person.

Denna no-show avgift följer som en konsekvens till problemet med att antalet uppbokade tider som ej nyttjas har ökat denna säsong. Vi tror att denna avgift kommer att underlätta för både medlemmar och gäster att kunna boka på nätet och komma ut och spela på banan.

Vi kommer under vintern jobba med att fastställa en rutin för hur vi följer upp dessa fall.

Vårens golfresa
Aphrodite Hills Golf Resort på den sydvästra Cypriotiska delen av Cypern finner ni den golfbana som utmärker sig genom underbara vyer. Det femstjärniga utmärka hotellet ligger intill golfbana. Banan vid boendet är byggd mitt i bergsdelar med underbar kondition, trots detta är banan anpassad för alla typer av nivåer av golfare. Golfbil är inkluderat och obligatoriskt då det är avstånd mellan de olika hålen. Banans skick är utmärkt och hotellet är av högsta standard.

Hotell
På det femstjärniga hotellet får man verkligen ta del av alla dess stjärnor. Samtliga rum har tillhörande balkong eller terass och håller väldigt hög standard. Maten serveras på resortens olika restauranger så variationen blir maximal för hela veckan. Hotellet har ett väldigt inbjudande SPA där entré är fritt för våra gäster.

Golf
Golfbanan PGA National Aphrodite Hills är belägen runt om hotellet på en makalös byggnation mitt bland bergen. Höjdskillnaderna mellan tee till green är näst intill ingen, men mellan hålen är det i vissa fall långa distanser. Detta har skapat regeln i att alla måste spela med golfbil, detta ingår också i priset. Som komplement utöver spel på Aphrodite Hills erbjuder vi även Secret Valley, Miniths Hills eller Èlea Golf Club.

Rese- och golfpaket inkluderar
Flyg t/r inkl samtliga skatter
Två incheckade bagage á 20 kg & handbagage + golfbag á 20 kg
Flygplatstransfer t/r på destination
Aphrodite Hills Golf Resort
• Deluxe Garden/Pool View Room
• All Inclusive (gäller bokningar innan 1 nov 2019)
• 5 rundor fördelat på PGA National Aphrodite Hills,
Secret Valley eller Eléa
• Golfskola/spelresa enligt PRO

Se pdf nedan för mer info!


Pris per person: 18.495 kr

Anmäl dig här senast den 1:a december!

Aphrodite Hills Golf Resort | (pdf) | 1,4 MB
Styrelsegolfen och aktivadagen - Resultat
Den 22/9 spelades styrelsegolfen och aktivadagen. 

Top 3 kan ses här:

Styrelsegolfen:

 1. Jens Kultje 38p
 2. Peter S Hallberg 37p
 3. Lars Hedendahl 36p

Aktivadagen:

 1. Åke Geterud 35p
 2. Pär Eriksson 33p
 3. Ann Eriksson 33p

För att se komplett resultatlista klicka här

Höstmöte
Datum: 20 november

Tid: Styrelsen på plats kl 18:00, mötet startar 19:00

Mer info och kallelse kommer i nyhetsbrevet för oktober 

Älgjakt
Årets älgjakt på klubben är runt hörnet. Mellan den 24 och 27 oktober kommer både banan och övningsområden att vara stängda för spel och verksamhet, inklusive rangen! 

Höstarbetsdag
Söndagen den 3 november samlas vi vid klubbhus kl. 10:00

Alla som är 15 år och äldre behöver delta på minst 1 tillfälle under säsongen (vårarbetsdag, extra insatta arbetsdagar under säsong eller höstarbetsdagen) för att inte debiteras en städavgift på 300kr kommande års fakturering av årsavgifter. 

Arbetsdagen tar ca 2-3h och om ni har sekatör, räfsor mm så ta gärna med det 

Restaurangen kommer att hålla öppen denna dag, mer info om tider och erbjudande kommer i nästa månadsbrev


Väl mött i arbetshanskar!

Ny Trackman till studion
Onsdagen den 11/9 installerades vår nya trackman i studion. 

Vill du utveckla ditt spel eller få hjälp med din sving? Tveka inte på att boka en lektion i våran fina studio med någon av våra tränare!

Bokning sker på kansli@chgk.se eller per telefon på 031-91 84 30 

Byte medlemskategori/uppsägning medlemskap inför 2020 för dig med spelrätt
Här kommer en påminnelse om att senast den 30 september maila in om man önskar byta medlemsform eller säga upp sitt medlemskap inför 2020. Maila till kansli@chgk.se och ange namn, golf-id samt byte till önskad kategori/uppsägning medlemskap. Detta gäller dig som innehar spelrätt

Inga byten av medlemsformer beviljas efter 1 oktober.

Förtydligande om ansökan om passivt medlemskap: Passiv kan man endast vara om man har en skada eller sjukdom som omöjliggör att kunna spela golf.

Vid uppsägning av medlemskap har man sedan fram till 31/12 på sig att sälja sin spelrätt (vanligast via Blocket) eller efterskänka till golfklubben. Oavsett vilken av alternativen man väljer skall överlåtelsedokumentet in till oss, först när vi mottagit dokumentet avskrivs man som medlem. Så länge man står som ägare på en spelrätt är man betalningsskyldig för årsavgiften.

Missar man att säga upp sitt medlemskap innan 30 september försvinner möjligheten att kunna efterskänka spelrätten till klubben inför säsong 2020, men man kan självklart alltid sälja den och därmed avskrivas som medlem.

Från restaurangen
Tjena världens bästa medlemmar!

Maj började lite trevande i år men tillslut fick vi en helt okej sommar och en bana i absolut toppskick, tack Paul och gänget för det.

Restaurangen stänger i år den 2 november för säsongen. Finns tyvärr ingen möjlighet för oss att hålla öppet året om. Förhoppningsvis finns den möjligheten längre fram när ännu fler företag tar sitt förnuft till fånga och placerar sig närmre Landvetter flygplats :)

För er som vill boka konferens eller andra evenemang så är det bara höra av sig till oss så ordnar vi självklart det. Det är alltså den dagliga verksamheten som stänger men vi öppnar mer än gärna för större bokningar.

Vi kommer i samband med den 2 november ha en avslutningskväll, mer info angående detta kommer ni hitta på vår facebooksida.

From 20 september håller vi endast öppet kiosken mellan 15-20. Så fram till 15:00 är ni välkomna in till restaurangen för att handla er fika.

Nu håller vi tummarna för en fantastiskt fin avslutning på denna säsongen.

Månadens erbjudanden i shopen
Stor Rea i shopen under oktober månad!

 • Stenson glasögon -30%
 • Cobra F9 driver, mw, hybrider -40%
 • Vokey-wedgar, Callaway-wedgar 1149:- (oavsett tidigare pris)
 • Kläder -50%
 • Skor -40%
 • Putters -25%

För att lätt se aktuella erbjudanden se hemsida > shop > erbjudanden

Vad fort det går, förra månadsbrevet var det 29 grader och sol, nu lite kyligt med höstfärger på träd och buskar som börjar synas samt löv som faller. Man kan tro att vi börjar gå mot lugnare tid på klubben men det är snarare motsatsen. För min del är det nu högtryck för att ta fram ett förslag på budget 2020, ta fram handlingar för höstmöte, allt förarbete som ligger inför årsfakturering i januari, samt underhåll och utveckling som inte kan göras under säsong utan måste ske vintertid. Det är en intensiv med fasligt kul tid på året. Som alltid är jag bara ett mail/samtal bort om ni har synpunkter eller önskemål.

Carita